2013-09-19 10:24:04
Φωτογραφία για Διορθώσεις «για τα μάτια» στον νέο φόρο ακινήτων - Μικρά περιθώρια για βελτιώσεις
Σε περιορισμένες παρεμβάσεις και αλλαγές προβαίνει το υπουργείο Οικονομικών στο προσχέδιο που ετοίμασε για τον νέο φόρο ακινήτων του 2014. Για να κάμψει τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, που εκδηλώνονται ακόμα και.... στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι περιθώρια για διορθώσεις υπάρχουν, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τα κόμματα, αλλά το νομοσχέδιο θα πάρει σύντομα το δρόμο για ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, διορθώσεις γίνονται διαρκώς στο σχέδιο νόμου, αλλά αυτές αφορούν συγκεκριμένες διατυπώσεις και, πάντως, όχι δεν αλλάζει τίποτε στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου –επί του παρόντος πάντως.

Μετά από τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες ανέφεραν πως οι κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας για την κυβέρνηση, να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να τροποποιηθούν ορισμένες παράμετροι ώστε να κατατεθεί με νέα μορφή το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων.


Και από το υπουργείο Οικονομικών όμως ανακοινώθηκε χθες ότι «η νέα φορολογία είναι ακόμη υπό επεξεργασία, το δε σχέδιο νόμου θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση. Ως εκ τούτου οι σχετικές πληροφορίες και οι πίνακες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή».

Παρόλα αυτά, προειδοποιητικές βολές για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, και ιδιαίτερα για αυτές που αφορούν στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, είχαν στείλει 17 βουλευτές της ΝΔ, με σχετική ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι 15 από τους υπογράφοντες, καταθέτουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα «αιχμηρές» ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών, γεγονός που οδηγεί έμπειρους κοινοβουλευτικούς παρατηρητές στο συμπέρασμά ότι «υπάρχει πλέον συγκεκριμένη ομάδα, με συγκεκριμένες στοχεύσεις».
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΙΣΑ : ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΙΣΑ : ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ