2013-09-19 10:39:03
Φωτογραφία για Γερμανικό σύστημα μαθητείας από τον ΟΑΕΔ
Επεκτείνεται το σύστημα μαθητείας του ΟΑΕΔ κατά τα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου που -όπως ήδη συμβαίνει και στις Επαγγελματικές Σχολές του Οργανισμού- συνδυάζει... την εκπαίδευση στο σχολείο με την παράλληλη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε εργοδότη.

Επεκτείνεται το σύστημα μαθητείας του ΟΑΕΔ κατά τα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου που -όπως ήδη συμβαίνει και στις Επαγγελματικές Σχολές του Οργανισμού- συνδυάζει την εκπαίδευση στο σχολείο με την παράλληλη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε εργοδότη.

Το «άνοιγμα» του συστήματος μαθητείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη διεύρυνση, του αριθμού των μαθητών συζητήθηκε χθες σε τεχνική συνάντηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, ξένων εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων.

Οπως δήλωσε στην «Η» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, ο αριθμός των μαθητών που θα μπορούν να ενταχθούν στο δυϊκό σύστημα μαθητείας το 2014 σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας μπορεί να φτάσει τους 30.000 έναντι των 10.000 οι οποίοι, κάθε χρόνο, εγγράφονται στις 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ.

Το σύστημα μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι αντίστοιχο του γερμανικού και του αυστριακού, «καλύπτει» μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τουλάχιστον αποφοίτους της Α' Λυκείου, ηλικίας 16 - 23 ετών και διαρκεί 2 σχολικά έτη, δηλ. 4 εξάμηνα.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ