2013-09-19 10:51:47
Φωτογραφία για Εξωθούν την Ελλάδα σε αποσταθεροποίηση!
Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι είναι ίσως η έναρξη ενός σχεδίου σκοτεινών κύκλων που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία προεμφυλιακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι πλήρως αποδυναμωμένη τους επόμενους μήνες κρίσιμων διαπραγματεύσεων και για την οικονομία της και για τη γεωστρατηγική της θέση στη Μεσόγειο.

Αυτό πιστεύουν πολλοί στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι οποίες συνδέουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που ξεκινάνε από τις βίαιες επιθέσεις οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοκρατικών πολιτών και μεταναστών, πέρασαν στην προκλητική συγκέντρωση των Ναζί μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, από τις προκλήσεις και τη ναζιστική δραστηριότητα στο Μελιγαλά για να καταλήξουν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στη νύχτα.

Όλα τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου κρίνουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και έχουν ειδοποιήσει τα στελέχη τους να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΕΠ (αποσταθεροποίηση Ελλάδος).

Αναφορές και πάλι από ΕΥΠ και Stratfor, μιλάνε για στοιχεία υπηρεσιών που αναζητούν επαφές με τοπικές οργανώσεις και πυρήνες. 

Αναφορές για επεισόδια εντός του έτους και συγκεκριμένα γα το μήνα  Σεπτέμβριο, αναφορές  για αναταραχές που θα γίνουν κτλ. Ο γράφων το είχε ήδη βάλει σαν αναφορά εκείνη την εποχή  και είχε δεχτεί  τότε μύδρους από διάφορους αφελείς. Η μέθοδος ίδια: ένταση στο κοινωνικό σύνολο μέσω αγωγών όπως κόμματα και συνδικάτα (μέσω διαφόρων μικρο-παραγόντων).. 

Σημαντικό κομμάτι του ρόλου τότε και σήμερα τα ΜΜΕ. Πριν από μερικές μέρες συνέντευξη του Ρώσου πρώην πράκτορα της KGB ανέφερε πως με μεθόδους ΨΕΠ (Ψυχολογικών Επιχειρήσεων δράσης πολέμου) αποσταθεροποιείται μια χώρα μέσω πολιτισμικής και οικονομικής επίθεσης και  χάνεται  το αίσθημα ασφαλείας με  το τελειωτικό χτύπημα να  έρχεται με μια αφορμή Παρακάτω ακολουθούν μερικά απο τα σημαντικότερα αποσπάσματα της εν λόγο συνέντευξεις για να αντιληφθείτε καλύτερα τις εξελίξεις.

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

Η υπονόμευση, είναι ο όρος που περιγράφει τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ   

“Η υπονόμευση, είναι ο όρος  που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας-στόχου”

ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ 

Αν πάρουμε ολόκληρο τον προϋπολογισμό σε χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό που η KGB δαπανά εκτός συνόρων της Σοβιετικής Ένωσης, θα ανακαλύψουμε (χωρίς φυσικά να υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία) ότι η κατασκοπεία, αυτή καθ’ αυτή, λαμβάνει μόνο το 15% των χρημάτων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού της δραστηριότητας της KGB.Το υπόλοιπο 85% των πόρων δαπανάται στην υπονόμευση.

Και σε αντίθεση με όσα γράφουν τα λεξικά Αγγλικής, ο όρος υπονόμευση για την KGB σημαίνει“επιθετικές καταστρεπτικές δραστηριότητες”, που σαν σκοπό έχουν να καταστρέψουν τη χώρα, έθνος ή γεωγραφική περιοχή του εχθρού.

Ο υπονομευτής είναι ο φοιτητής που έρχεται στα πλαίσια ανταλλαγης φοιτητών, ο ηθοποιός, ο καλλιτέχνης, ένας δημοσιογράφος σαν κι εμένα όπως ήμουν δέκα χρονια πριν.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ   

Όπως βλέπετε, η χώρα-στόχος, προφανώς κάνει κάτι λάθος.Αν είναι μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές κινήσεις μέσα στην κοινωνία προφανώς μέσα σε μια κοινωνία υπάρχουν και άνθρωποι που είναι αντιθετοι με την ίδια την κοινωνία, απλοί εγκληματίες, ιδεολόγοι αντιθετοι με την κρατική πολιτικη και απλά ψυχωτικά άτομα που αντιτίθενται σε οτιδήποτε και τέλος μια μικρή ομάδα από πράκτορες ενός άλλου έθνους που αγοράστηκαν, υπονομεύτηκαν και στρατολογήθηκαν.

Τη στιγμή που όλες αυτές οι κινήσεις θα καθοδηγηθούν προς την ίδια κατεύθυνση είναι η ώρα να “πιάσουμε” την κίνηση αυτή και να την ωθήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση,μέχρι η κίνηση να οδηγήσει την κοινωνία σε κατάρρευση. Σε κρίση. Όμοια με την πολεμική τέχνη.

Δεν σταματάμε έναν εχθρό. Τον βοηθάμε να πάει προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε. 

Στο στάδιο του “εκφυλισμού”, δημιουργούνται τάσεις στην κοινωνία, σε κατεύθυνση αντίθετη με τα βασικά ήθη και αξίες της κοινωνίας.Η εκμετάλλευση και η κεφαλαιοποίηση αυτών των  τάσεων είναι ο στόχος του υπονομευτή.Η θρησκεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, η πολιτική εξουσία, οι εργασιακές σχεσεις και τέλος τα σώματα ασφαλείας είναι το πεδίο εφαρμογης της υπονόμευσης

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 

“Η υψηλότερη τέχνη του πολέμου είναι να μην πολεμάς καθόλου! Αλλά, αντίθετα, να υπονομεύσεις οτιδήποτε έχει αξία στην χώρα του εχθρού σου,ώστε η αντιληψη της πραγματικότητας στο μυαλό του εχθρού σου να διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην σε θεωρεί καν εχθρό.” 

Και αντίθετα να πιστέψει ότι το δικό σου σύστημα, ο δικός σου πολιτισμός και τα δικά σου ήθη αποτελούν εναλλακτικές, που όχι μόνο δεν τις απεχθάνεται, αλλά τις επιθυμεί και τις προτιμά από το να πεθάνει για τις δικές του. 

Αυτός είναι ο τελικός στόχος της υπονόμευσης και μέχρι εδώ μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα η υπονόμευση.Όπως είδατε, δεν είπα ούτε λέξη για ανατίναξη γεφυρών, ούτως ή άλλως οι γέφυρες δε θα προστατευσουν τον εχθρό. Πως επιτυγχάνονται όλα αυτά;

1) ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ 

Η πρώτη φάση της υπονόμευσης είναι το στάδιο που ονομάζεται “εκφυλισμός”και απαιτούνται 15 με 20 χρονια για να εκφυλίσεις μια κοινωνία.Γιατί 15 με 20 χρόνια; Γιατί αυτό είναι το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να εκπαιδεύσεις μία γενιά μαθητών ή παιδιών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διαμορφώνεται η ιδεολογία του, η αντίληψή του για τον κόσμο και η προσωπικότητά του.Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.Η διαδικασία παίρνει 15 με 20 χρόνια.Επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, με μεθόδους προπαγάνδας, με άμεση επαφή, δεν έχει σημασία.Θα περιγράψω τις μεθόδους αργότερα.

2)ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Επόμενο βήμα:  ”Αποσταθεροποίηση”.Πάλι αυτή η λέξη σημαίνει ακριβώς ότι σημαίνει.Να αποσταθεροποιήσεις όλες τις σχέσεις, όλα τα ιδρυματα και τους οργανισμούς στη χώρα του εχθρού σου.Πως το επιτυγχάνεις αυτό;Δε χρειάζεται να στείλεις ένα σύνταγμα πρακτόρων να ανατινάξουν γέφυρες.Όχι.Αφήνεις τον εχθρό να το κάνει μόνος του.Το πεδίο εφαρμογής είναι πάλι το ίδιο, με μόνη διαφορά ότι στο στάδιο του εκφυλισμού οι ενέργειες των πρακτόρων δεν γίνονται αντιληπτές.

Στο στάδιο της αποσταθεροποίησης, έχουμε ριζοσπαστικοποίηση.Στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε τίποτα, ακόμα και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας.Ο άντρας και η γυναίκα, δεν μπορούν να συμφωνήσουν τί είναι προτιμότερο π.χ. Ο σύζυγος θέλει τα παιδιά να τρώνε στο τραπέζι και η σύζυγος θέλει να τρώνε όπου ναναι και να γεμίζουν τον τόπο ψίχουλα. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν, αν δεν μαλώσουν.Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ένας δημιουργικός συμβιβασμός μεταξύ γειτόνων. Θα πει π.χ. ο ένας “δε θέλω να κάνεις δουλειές την ώρα αυτή,γιατί την ώρα αυτή βγάζω το σκύλο μου βόλτα και ο θόρυβος τον εκνευρίζει”.

Δεν μπορούν να τα βρουν.Θα πρέπει να πάνε στα δικαστήρια.Ριζοσπαστικοποίηση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Όχι συμβιβασμοί.Πόλεμος, πόλεμος, πόλεμος.Οι φυσιολογικά εγκαθιδρυμένες σχέσεις μεταξύ των μελών της κοινωνίας, αποσταθεροποιούνται.Οι σχέσεις μεταξύ δασκάλων και μαθητών στα σχολεία και τα κολλέγια.Καυγάς.Οι σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ριζοσπαστικοποιούνται.Δεν υπάρχει αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων.

Οι “ναρκωμένοι”, σηκώνονται.Ήταν σε αδράνεια για 15 με 20 χρόνια.Τώρα γίνονται αρχηγοί ομάδων, κήρυκες, δημόσια πρόσωπα ενεργοποιούνται πολιτικά.Ξαφνικά βλέπετε έναν ομοφυλόφιλο, που πριν 15 χρόνια ότι έκανε κανείς δεν το μάθαινε, να μετατρέπει τώρα την ομοφυλοφιλία σε πολιτικό θέμα.Απαιτεί αναγνώριση, σεβασμό, ανθρώπινα δικαιώματα και επηρεάζει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και η βία ξεσπάει μεταξύ αυτού και της αστυνομίας, αυτού και των υπολοίπων πολιτών, δεν έχει σημασία ο λόγος. Μπορεί να είναι οι άσπροι εναντίον των μαύρων, οι κίτρινοι εναντίον των άσπρων, δεν έχει σημασία ποια είναι η διαχωριστική γραμμή.Αρκεί οι ομάδες να έρχονται σε απ’ ευθείας σύγκρουση, ακόμα και ένοπλη.Αυτή είναι η διαδικασία της αποσταθεροποίησης.Οι αδρανείς πράκτορες, γίνονται ηγέτες των κινημάτων αποσταθεροποίησης.

Μερικές φορές χρηματοδοτούνται από διάφορα ιδρύματα για τον “δίκαιο αγώνα τους”.

Ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα γυναικών, δικαιώματα μεταναστών, οτιδήποτε.Και υπάρχουν Αμερικάνοι που τους χρηματοδοτούν με δωρεές χωρίς να το καταλαβαίνουν

Η διαδικασία της αποσταθεροποίησης, οδηγεί κατ’ ευθείαν στην κρίση 

Προσωπικά ασχολούμουν με αυτό το στάδιο στα αναπτυσσόμενα κράτη.Η διαδικασία ξεκινά, όταν οι επίσημοι οργανισμοί του κράτους δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια.

Και έτσι, έχουμε τεχνητούς οργανισμούς που επιβάλλονται στην κοινωνία.Μη εκλεγμένες επιτροπές,ΜΚΟ,περίεργες ομάδες που ισχυρίζονται ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η κοινωνία,έχοντας ένα μείγμα θρησκείας και ιδεολογίας.

3)ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στο στάδιο της κρίσης, όλα αυτά τα τεχνητά σώματα διεκδικούν την εξουσία.Και αν τους την αρνηθούν, τη διεκδικούν δια της βίας. Στην περίπτωση του Ιράν, για παράδειγμα, ξαφνικά εμφανίστηκαν επαναστατικές επιτροπές. Για ποια επανάσταση; Δεν υπήρχε επανάσταση εδώ.

Και παρ’ όλα αυτά είχαν επιτροπές. Απέκτησαν εξουσία δικαστική,την εξουσία να εκτελούν τους αντιφρονούντες, όλες αυτές τις εξουσίες σε ένα πρόσωπο, που πιθανόν σπούδασε στο Χάρβαρντ,που επέστρεψε στη χώρα του και νομίζει ότι έχει την απάντηση για όλα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Κρίση έχουμε όταν η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει παραγωγικά.Και καταρρέει.Αυτή είναι προφανώς η έννοια της κρίσης.Και έτσι, η κοινωνία αναζητά έναν σωτήρα .Οι ομάδες περιμένουν να έρθει ένας Μεσσίας. Οι εργαζόμενοι λένε “έχουμε οικογένειες να θρέψουμε”.Ας αποκτήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση.

Μια σοσιαλιστική, ίσως, κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που να βάλει τους εργοδότες στη θέση τους και να μας ξαναδώσει δουλειά.

Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό άντρα.Μια ισχυρή κυβέρνηση.Έναν ισχυρό ηγέτη.Έναν σωτήρα.Ο πληθυσμός έχει κουραστεί και έχει αηδιάσει με όλα αυτά που συμβαίνουν.Και ιδού!

Έχουμε έναν σωτήρα! Είτε έρχεται ένα άλλο έθνος,είτε οι ομάδες μαρξιστών, λενινιστών, οι σαντινίστας,ο Μουζουρέλα,δεν έχει σημασία.

Έρχεται ο σωτήρας και λέει :“Εγώ θα σας οδηγήσω”.Και υπάρχουν δύο εναλλακτικές εδώ.

Ο εμφύλιος πόλεμος, και η εισβολή. (!!!)

Βλέπετε πως πάει; 

Εμφύλιος που επιβλήθηκε εξωτερικά. .

4) ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ   

Το επόμενο στάδιο είναι η εξομάλυνση. Η λέξη εξομάλυνση χρησιμοποιείται ειρωνικά φυσικά,είναι δανεισμένη από το 1968 στην Τσεχοσλοβακία,όταν η σοβιετική προπαγάνδα και μετά από αυτούς και η New York Times δήλωναν:“Τώρα η κατασταση εξομαλύνθηκε”.

Δεν υπάρχει πια άνοιξη της Πράγας,δεν υπάρχει επανάσταση,δεν υπάρχει βία. Όλα είναι “ομαλά”.

Σε αυτό το στάδιο, οι αυτοδιορισμένοι άρχοντες της κοινωνίας, δε χρειάζονται άλλες επαναστάσεις πια.Το στάδιο είναι το αντίθετο της αποσταθεροποίησης.Είναι μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.Και τώρα, όλοι αυτοί οι επαναστάτες,οι ακτιβιστές,οι συνδικαλιστές,οι απελευθερωτές,οι ομοφιλόφιλοι επαναστάτες,οι καθηγητές,οι μαρξιστές,οι λενινιστές,εξοντώνονται. Φυσική εξόντωση μερικές φορές (θάνατος).Έκαναν τη δουλειά μας.Δεν τους χρειαζόμαστε πια.

Οι νέοι ηγέτες θέλουν σταθερότητα.Για να δρέψουν τους καρπούς της νίκης τους.Όχι άλλες επαναστάσεις, παρακαλώ.

Για να αντιστρέψουμε την διαδικασία στο στάδιο της εξομάλυνσης,απαιτείται οπωσδήποτε στρατιωτική επέμβαση. Καμιά άλλη δύναμη στον πλανήτη δεν μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία εδώ. Στο στάδιο της κρίσης, δεν απαιτείται η χρήση στρατιωτικής βίας, απαιτούνται δραστικά μέτρα.

Όπως στην Χιλή,όπου πράκτορες της CIA εμπόδισαν την εισβολή και την δημιουργία εμφυλίου.

Συντηρητικά μέτρα. Υποστήριξη. Με χρήματα, με τεχνογνωσία,δεν έχει σημασία,για να αποτραπεί η μετατροπή της κρίσης σε εμφύλιο ή εισβολή.

Τώρα, στο στάδιο της αποσταθεροποίησης, η διαδικασία μπορεί επίσης να αντιστραφεί.Και είναι ευκολότερο να γίνει εδώ.

Περιορισμός κάποιων ελευθεριών των ομάδων που αυτοπροσδιορίζονται σαν αντίθετες στην κοινωνία.Τόσο απλό.Όμως όχι.Τα ΜΜΕ θα πουν ότι αυτό είναι αντίθετο με το σύνταγμα της χώρας.

Πως μπορεί να γίνει; Με τη χρήση της εξουσίας. Να αφαιρεθούν δικαιώματα από τους εγκληματίες .Δεν ακούγεται καλό ε;

Κι έτσι πρέπει να έχουν δικαιώματα οι εγκληματίες. Και να συνεχίζουν το έργο καταστροφής της χώρας .

Δεν εννοώ όμως εδώ ακραία πράγματα .Δεν εννοώ να βάλουμε όλους τους ομοφυλόφιλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά να μην τους επιτρέψουμε να αναλάβουν πολιτική δράση. Να μην τους εκλέξουμε σε θέσεις εξουσίας, είτε σε επίπεδο δήμου, είτε πολιτείας, είτε εθνικού.

Ο περιορισμός κάποιων ελευθεριών στο σημείο αυτό θα εμποδίσει την εξέλιξη σε κρίση και θα αντιστρέψει τη διαδικασία της αποσταθεροποίησης.

Οι αδρανείς πράκτορες, γίνονται ηγέτες των κινημάτων αποσταθεροποίησης.”Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε εμείς τώρα ως κοινωνία.

” Η διαδικασία ξεκινά, όταν οι επίσημοι οργανισμοί του κράτους δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια.Και έτσι, έχουμε τεχνητούς οργανισμούς που επιβάλλονται στην κοινωνία Μη εκλεγμένες επιτροπές, ΜΚΟ, περίεργες ομάδες που ισχυρίζονται ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η κοινωνία, έχοντας ένα μείγμα θρησκείας και ιδεολογίας,”  (Σαν να περιγράφει τα δικά μας)

Αυτός είναι ο τελικός στόχος της υπονόμευσης και μέχρι εδώ μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα η υπονόμευση.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Δεκέμβριος 2008, δολοφονία Γρηγορόπουλου, εστάλησαν 56000 sms. Οι αναφορές της ΕΥΠ έλεγαν ότι υπήρχαν δράσεις  ξένων στοιχείων  που ήθελαν αποσταθεροποίηση της χώρας από ξένες υπηρεσίες. Περιμέναν το έναυσμα που θα έδινε την έναρξη της κατάστασης.Όλοι  γνωρίζουμε  τη συνέχεια.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τους ανθρώπους του Stratfor που συμβουλέυουν τη CIA, το Πεντάγωνο και το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών...Δείτε τι λένε αυτοί οι απίστευτοι τύποι.. Δείτε τι απεργάζονται..

Του Ν. Α "Η κρίση στην Ελλάδα μετασχηματίζεται από οικονομική σε πολιτική", υποστηρίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor, προβλέποντας μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάλυσης από το 2008 οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν με κάθε κόστος να κρατήσουν την Ελλάδα ώστε να αποφύγουν κατάρευση του Ευρώ και της Ευρωζώνης." Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε τώρα να αλλάξει, μαζί με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη και μεταξύ των πολιτικών ελίτ στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό", υποστηρίζουν. Η Ευρώπη είχε τον χρόνο να απομονώσει την Ελλάδα και να ενισχύσει τις άμυνές της. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει λάβει άνευ προηγουμένου μέτρα τα τελευταία δύο χρόνια για να τη μείωση της απειλής από την Ελλάδα. Μετά από τρία χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Η Ελλάδα εισέρχεται στο πέμπτο έτος της ύφεσης, με περίπου 25% της ανεργίας. Τα οφέλη της αποφυγής χρεοκοπίας και της παραμονής στην ευρωζώνη είναι λιγότερο προφανή για τον μέσο Έλληνα, όπως και τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την αύξηση λιτότητας. Οι συζητήσεις-ταμπού για μιας ελληνική χρεοκοπία είναι όλο και πιο συχνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη", γράφει το Stratfor. Εκτίμηση του Stratfor για την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση είναι ότι πρόκειται για πολιτική κρίση κι όχι για οικονομική. "Η ευρωπαϊκή οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί, και η διαφορά των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ θα συνδυαστεί με μια (θεωρητική ή πραγματική) απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, επιδεινώνοντας το εθνικιστικό συναίσθημα, φέρνοντας πιο ριζοσπαστικές ιδεολογίες και τελικά οδηγώντας σ΄ένα θεμελιώδες σπάσιμο του συστήματος που επέφερε πολιτικές κι όχι οικονομικές, διαφορές", αναφέρουν οι συντάκτες του Stratfor που αναμένουν κοινωνικές αλλαγές σε χώρες της Ευρώπης.Αλλαγές που έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα όπως γράφουν: "Αυτές οι αλλαγές φαίνεται να αρχίζουν στην Ελλάδα: βία στην κοινωνική διαμαρτυρία, αύξηση υποστήριξης εναλλακτικών πολιτικών ιδεολογιών και μια φθίνουσα παρουσία των πιο μετριοπαθών στοιχείων της κοινωνίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τις αστικές περιοχές ή μεταναστεύουν σε αναζήτηση της απασχόλησης. Αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν τη μετάβαση από μια κατά κύριο λόγο οικονομική σε πολιτική κρίση στην Ελλάδα, μια τάση που αναμένεται να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη". 

Η ανάλυση του Stratfor κάνει δραματικές αναφορές στο κύμα βίας που υπήρξε στην Αθήνα κατά της διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για το μνημόνιο και κάνει αναδρομή σ΄ όλες τις διαδηλώσεις που έχουν γίνει αυτά τα δύο χρόνια,για να περάσει στο κεφάλαιο που οι συντάκτες της έχουν τιτλοφορήσει: "Η άνοδος της άκρας αριστεράς". Κάτι που χαρακτηρίζουν ως "ανωμαλία". "Ιστορικά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική σκηνή, εναλλασσόμενα στην εξουσία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αρκετών δεκαετιών. Στις τελευταίες εκλογές, το 2009, τα δύο κόμματα αντιπροσώπευαν το 77% του συνόλου των ψήφων, μια απόδειξη για τη σχετικά περιορισμένη επιρροή των μικρότερων, πιο ριζοσπαστικών κομμάτων. Η δημόσια καταδίκη των νέων μέτρων λιτότητας από τη ΝΔ την τροφοδότησαν με μια δραματική αύξηση στην υποστήριξη του κόμματος, η οποία έφτασε μέχρι και 30% πριν από την έγκριση του πακέτου μέτρων στις 12 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, μόλις ψήφισαν το πακέτο λιτότητας, και τα δύο κόμματα είδαν τα ποσοστά τους στις σε ιστορικά χαμηλά νούμερα. Η ΝΔ φθάνει το 19% σε ορισμένες δημοσκοπήσεις . Οι ίδιες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι τα τρία αριστερά κόμματα,συγκεντρώνουν περίπου 37%". Σύμφωνα με το Stratfor, μέχρι τώρα οι Έλληνες πολιτικοί που ήταν υπέρ των μέτρων λιτότητας που επέβαλαν ΔΝΤ και ΕΕ, είχαν την υποστήριξη των Ευρωπαίων που τους επέτρεπε να παρακάμπτουν την εσωτερική αντίδραση. Αυτή την υποστήριξη τώρα που οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς σε μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία, θα τη χάσουν, όπως και την όποια επιρροή τους έχει απομείνει. Η ανάλυση του Stratfor επισημαίνει ακόμη ότι "μαζί με τις βίαιες διαμαρτυρίες και την αυξανόμενη δημοτικότητα των ελληνικών ακροαριστερών πολιτικών κομμάτων, η μετεγκατάσταση ελληνικών τμημάτων πληθυσμού έχει συμβάλει στην αλλαγή των αναδυόμενων κοινωνικών τάξεων στην Ελλάδα. Τα μετριοπαθή στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας εγκαταλείπουν την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, και κάποιοι φεύγουν από τη χώρα. Τρέχουσες εσωτερικές στατιστικές για τη μετανάστευση από την Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά υπάρχει αφθονία ανεπίσημων στοιχείων που δείχνουν ότι οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πόλεις ή τη χώρα με όλο και πιο ταχείς ρυθμούς. Η Ελλάδα έχει ισχυρή παράδοση στη μετανάστευση σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας". Τα στοιχεία που παραθέτει το Stratfor για το κύμα φυγής νέων ανθρώπων από την Ελλάδα είναι συγκλονιστικά: "Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Δεδομένου ότι το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα είναι σχεδόν 50%, φαίνεται ότι λίγοι νέοι άνθρωποι επιστρέφουν από το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβριο του 2011, οι υπεύθυνοι ενός προγράμματος για μετανάστευση στην Αυστραλία, που είχε προσελκύσει μόνο 42 άτομα το 2010, συγκλονίστηκαν όταν περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι εκδήλωσαν ενδιαφέρον".

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για την επιστροφή στην επαρχία:

"Όσοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα έχουν αρχίσει να επιστρέφουν από τα αστικά κέντρα στην επαρχία. Ο πληθυσμός της Αθήνας είναι 4 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων αγροτών, μεταξύ 2008 και 2010 - ακόμη και πριν από τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας - περίπου 38.000 άνθρωποι που απολύθηκαν ή εγκατέλειψαν τις εργασίες τους επέστρεψαν στην ύπαιθρο. Μετά από τέσσερα χρόνια από την ύφεση χωρίς ορατό τέλος και μια κυβέρνηση να χάνει τον έλεγχο όλο και περισσότερο οι Έλληνες που παραμένουν στις πόλεις είναι εκείνοι των οποίων οι επιλογές είναι περιορισμένες ... Όλα αυτά δημιουργούν περισσότερο χώρο για τις εξτρεμιστικές απόψεις. Αυτό, σε συνδυασμό και με άλλες εγχώριες αλλαγές αλλά και με τις θεμελιώδεις αλλαγές που συμβαίνουν στη σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη,μετατρέπουν τη κρίση σε πολιτική".Σημειώστε, εδώ την φωτιά πάνε να φουντώσουν τα ΜΜΕ με αναφορές κατά  του ενός και κατά του άλλου εν είδος τηλεοπτικού δικαστή. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.. 

Αφήστε τις Αρχές να κάνουν την δουλειά τους. Η αυτοδικία και οι δήθεν εξεγέρσεις είναι νερό στον μύλο ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στα μάτια τους και δεν πρέπει να έχει λόγο στο ενεργειακό γι΄αυτο ακριβώς και δεν πρέπει να είναι σε ηρεμία. 

Όλες οι χώρες που έχουν σχέση με την ενέργεια βρίσκονται  υπό διάλυση. Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Λιβύη, Τουρκία. 

Τώρα έρχεται και η σειρά της Ελλάδας.

Η Ελλάδα και οι ιθαγενείς της αρκεί να ανοίξουν την κερκόπορτα και πολύ εύκολα η πλατεία Συντάγματος αλλά και κάθε άλλη πλατεία στη χώρα θα μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Πληροφορίες απο: Εφαρμόζεται σχέδιο ανωμαλίας στην Ελλάδα, Επιχείρηση ΨΕΠ (αποσταθεροποίηση Ελλάδος)., Υπονόμευση μιας χώρας: Ένας πρωην πράκτορας της KGB εξηγεί πως γίνεται, STRATFOR:"Η κρίση στην Ελλάδα είναι πια πολιτική"
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ