2013-09-19 10:46:09
Φωτογραφία για 1.000.000 δολλάρια σε μικρά βιβλιοπωλεία
 

Ο Τζέιμς Πάτερσον θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς του κόσμου με τις πωλήσεις των βιβλίων του να έχουν ξεπεράσει τα 270.000.000 παγκοσμίως. Αν και η αρχή της συγγραφικής του καριέρας ήταν δύσκολη με απόρριψη  από 26 εκδότες του βιβλίου του The Thomas Berryman Number κατάφερε με βιβλία όπως "Εγώ ο Άλεξ Κρος", "Στη φωλιά του λύκου" και άλλα πολλά να καθιερωθεί σε σημείο να γυριστούν και ταινίες βιβλία του όπως τα "Και ήρθε μια Αράχνη" και "Φίλα τα κορίτσια".

  Βλέποντας την κρίση των μικρών βιβλιοπωλείων ( independent bookstores ) στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να δωρίσει 1.000.000 δολλάρια για να βοηθήσει στο να μη βάλουν λουκέτο. Στις ΗΠΑ όπως δήλωσε και ο ίδιος η άναρχη εισβολή του e-book στο χώρο του βιβλίου αν και έχει πολλά θετικά στοιχεία δεν έγινε με πολιτισμένο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν τα μικρά βιβλιοπωλεία που δεν υπάγονται σε αλυσίδες, το ίδιο και βιβλιοθήκες που δεν μπορούν να συντηρηθούν. Εστίασε όμως και το θέμα ότι βιβλία επιτρέπεται να πουλιούνται παντού ακόμα και σε φαρμακεία με αρνητικό αντίκτυπο στα μικρά βιβλιοπωλεία.


Ο Πάτερσον πιο γνωστός στο αναγνωστικό κοινό για τον ήρωα των βιβλίων του Άλεξ Κρος, δήλωσε οτι τα χρήματα θα δωθούν σε μικρά βιβλιοπωλεία που έχουν ειδική κατηγορία για τα παιδικά βιβλία και συμβούλεψε τους γονείς να διαβάζουν στα παιδιά τους βιβλία στο σπίτι ειδικά στην ηλικία των 5-6 ετών και ο στόχος να είναι ακόμα και 10 βιβλία το χρόνο.

Πηγή: Theguardian

www.biblioland.gr

www.bibliolandblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ