2013-09-19 15:25:03
Φωτογραφία για Συνάντηση Μ.Βαρβιτσιώτη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
Τα προβλήματα του ακτοπλοϊκού κλάδου αλλά και αυτό της καθυστέρησης των δεδουλευμένων προς τους ναυτικούς απο κάποιες εταιρείες, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών αναλυτικά στοιχεία κίνησης ανά λιμένα, ώστε να καταγραφεί η επιβατική κίνηση κάθε ακτοπλοϊκής σύνδεσης και να εκτιμηθεί και το ανάλογο πλαίσιο επιδότησης για τις γραμμές του δημοσίου συμφέροντος.

«Μέχρι σήμερα υπάρχει ένας πληθωρισμός δρομολογίων με αποτέλεσμα να σπαταλούνται αφειδώς χρήματα για τις άγονες γραμμές. Πρέπει να βρούμε τρόπο να εξορθολογήσουμε το καθεστώς αυτό και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα χρήματα που δαπανούμε κάθε χρόνο, προς όφελος των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ.Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη νέα προκήρυξη για τις άγονες γραμμές και στο γεγονός ότι όλες οι επιδοτήσεις πλέον θα γίνονται υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και στη δυνατότητα που δίνεται πλέον στις εταιρείες να επιλέγουν ως εναρκτήριο λιμάνι τον Πειραιά ή το Λαύριο.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ακτοπλόων, έθεσε και το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, από ορισμένες εταιρείες. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι γίνεται δέκτης καταγγελιών για απλήρωτους ναυτικούς, τόνισε: «Να ξέρετε ότι, από την πλευρά μου, δε θα υπάρξει ανοχή. Ό,τι προβλέπει ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αυτήν την εντολή έχω δώσει και στα λιμεναρχεία. Σε αυτό είμαι συμπαραστάτης των ναυτικών, ξεκάθαρες κουβέντες» υπογράμμισε.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ