2013-09-19 16:04:07
Φωτογραφία για Επιδρομή βανδάλων σε νεκροταφείο της Ηλείας
Δεν έχουν τέλος οι επιδρομές των ιερόσυλων «κυνηγών» χαλκού στις εκκλησίες και τα νεκροταφεία της Ηλείας, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα με λεηλασίες και βανδαλισμούς. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά των κατοίκων της κοινότητας του Αλποχωρίου να βρεθούν στο στόχαστρο των συμμοριών.

Oι κάτοικοι που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο του χωριού για να περιποιηθούν τα μνήματα των δικών τους, «πάγωσαν» όταν αντίκρισαν εικόνες καταστροφής. Άγνωστοι που είχαν εισβάλει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν επιδοθεί σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς στην προσπάθειά τους να κλέψουν ο,τιδήποτε μπορούσε να τους αποφέρει χρήματα.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε περισσότερα από 30 μνήματα, «ξηλώνοντας» από τις μαρμάρινες βάσεις τους τα χάλκινα καντήλια! Όπως φαίνεται, οι κλοπές έγιναν βιαστικά καθώς τα περισσότερα βρέθηκαν σπασμένα με μόνο το πάνω τμήμα τους να λείπει, ενώ σε αρκετούς τάφους είχαν σπάσει τα μάρμαρα. Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε για την καταστροφική εισβολή, προσπαθεί να εντοπίσει τους βανδάλους από τυχόν ίχνη που άφησαν.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ