2013-09-19 19:13:12
Φωτογραφία για Έβαζε κάτω έναν ολόκληρο λόχο- Τι λέει η γειτονιά για τον δολοφόνο του Φύσσα
Κανείς δε θα ξεχάσει το όνομα Γιώργος Ρουπακιάς. Ο 45χρονος χρυσαυγίτης, ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Κερατσίνι ήταν «χαμηλών τόνων» και έκρυβε καλά την ιδεολογία του μίσους και της Χρυσής Αυγής.

Οι γονείς του ήταν μετανάστες στη Γερμανία, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Είναι πατέρας δυο παιδιών και τον τελευταίο καιρό φέρεται να εργαζόταν σαν οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρία πετρελαιοειδών και συχνά έλειπε από το σπίτι του.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως «έβαζε κάτω έναν ολόκληρο λόχο». Τον χαρακτηρίζουν «βιαστικό». Και συμφωνούν πως φρόντιζε να κρύβει καλά τα πιστεύω του. Ολιγόλογος και χαμηλών τόνων πάντα.

Click4more: Γ. Ρουπακιας: ήμουν σε άμυνα – Τι λέει τώρα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα – Ήταν στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής... αλλά δεν είναι μέλος! Το παραδέχτηκε κι ο ίδιος στην απολογία του πως επισκεπτόταν συχνά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Το διαμέρισμα που μένει με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά, μια κόρη μαθήτρια Λυκείου και έναν γιο που είναι φαντάρος, είναι πολύ κοντά στα γραφεία του κόμματος.


Είχαν μετακομίσει στο διαμέρισμα της Νίκαιας πριν δυο μήνες, είπαν γείτονες. Πριν, γράφει η εφημερίδα, έμεναν στα Πετράλωνα.

Στη γειτονιά τους, κάποιοι δεν έκρυψαν ότι δεν έπεσαν από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις για τη δράση του Ρουπακιάς και της γυναίκας του (φέρεται να είναι ταμίας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ενώ η αδερφή της λέγεται ότι είναι παντρεμένη με τον επικεφαλής της Τ.Ο. στη Νίκαια).

«Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων»

Στην πολυκατοικία όπου έμενε, οι συγκάτοικοι μίλησαν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων. «Δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά τους. Ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του είχαν δώσει δικαίωμα για σχόλια. Βέβαια, τους γνωρίζω μόνο δυο μήνες. Σκότωσε ένα νέο παιδί. Αφαίρεσε μια ζωή και διέλυσε τις ζωές των δικών του», είπε ένας από τους γείτονες.

«Τον αλήτη! Έκανε τέτοιο έγκλημα;» είπε ένας άλλος, που στάθηκε στη σωματική διάπλαση του δράση: «αυτός βάζει κάτω ακόμα και λόχο».

Παλιότερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε δουλέψει στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε ιχθυοπωλεία συγγενών του. Κατά την εφημερίδα, πλέον, πολλοί δε θέλουν ούτε να τον ξέρουν.

Πηγή: Newsit
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ