2013-09-19 19:40:23
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Όχι στην τρομοκράτηση του λαού
Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ για τις χτεσινές διαδηλώσεις, τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη σημερινή συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, αναφέρονται τα εξής:

"Η χτεσινή ημέρα, χαρακτηρίστηκε από διαδηλώσεις με πρωτοφανή μαζικότητα και παλμό ενάντια στην εξαθλίωση που κυβέρνηση και τρόικα έχουν επιβάλλει στην κοινωνία. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στην Πάτρα σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες που έχει γίνει ποτέ, εκατοντάδες χιλιάδες λαού, εκατοντάδες χιλιάδες φωνές ενώθηκαν στον αγώνα για ζωή, αξιοπρέπεια και δημοκρατία με έναν κοινό παρονομαστή: να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής.

Το σάπιο πολιτικό σύστημα βρίσκεται στριμωγμένο, γιατί έχει απέναντί του την κοινωνία. Γι' αυτό και αξιοποιεί όλα του τα όπλα στον πόλεμο που έχει ανοίξει με τον ελληνικό λαό. Δε φτάνει πλέον η εκστρατεία λάσπης από τα "παπαγαλάκια" πολλών ΜΜΕ και τα χαλκεία της Ρηγίλλης. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, στον οποίο είχαν επενδύσει τόσα πολλά, καταρρέει. Ρίχνουν πιο αποφασιστικά στο στίβο της αντιπαράθεσης και το παρακράτος, τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, σε ένα προφανές σχέδιο αποσταθεροποίησης και τρομοκράτησης του κόσμου.


Η άγρια δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι εντάσσεται στην εκστρατεία καλλιέργειας φόβου στην αγωνιζόμενη κοινωνία. Επιχειρούν να ανακόψουν την ελπίδα που ξαναγεννιέται στον ελληνικό λαό, ότι ο μαζικός, ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να δώσει διέξοδο στο μνημονιακό εφιάλτη.

Η ΝΔ επιμένει κυνικά στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων" δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στη χρυσαυγίτικη συμμορία. Η ταύτιση των φασιστών με την Αριστερά, το χάιδεμα της Χ.Α. σε μια σειρά περιπτώσεις, η κατάσταση που υποθάλπεται στα σώματα ασφαλείας -και κυρίως σε ειδικές μονάδες τους-, οι δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. και μνημονιακών δημοσιογράφων (Λαζαρίδης, Πολύδωρας, Παπαδημητρίου κλπ) που φτάνουν να "απειλούν" με ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΧΑ απέναντι στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μερικά παραδείγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καλεί το λαό να μην τους φοβηθεί. Να μην ενδώσουμε στην τρομοκρατία. Να παραμείνουμε στους δρόμους, μέχρι τη νίκη!

Το μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους ανατρέψει τα σχέδια. Η μαζική, ειρηνική, οργανωμένη παρουσία και δράση του κόσμου της δουλειάς, όλων των δημοκρατών πολιτών, μπορεί ν' απομονώσει το παρακράτος και αυτούς που το υποθάλπτουν.

Όλες και όλοι στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σήμερα Πέμπτη 19/9, στις 7:30 μμ, στην πλατεία Γεωργίου."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ