2013-09-19 19:30:15
Φωτογραφία για Δεύτερος στην Ευρώπη ο σκοπόβολος Σωτήρης-Θωμάς Ζαφειρίδης
Σπουδαία διάκριση για το νεαρό σκοποβόλο Σωτήρη-Θωμά Ζαφειρίδη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής της Πορτογαλίας στην κατηγορία Standard εφήβων.

Πρόκειται για έναν άθλο για τον νεαρό πρωταθλητή μας, που όπως και οι άλλοι έλληνες σκοπευτές, αγωνίζεται κόντρα σε αντίξοες συνθήκες, σε σχέση με τους ξένους και δεν είναι τυχαίο πως ενώ είχε λιγότερες ποινές από τον πρωταθλητή Ευρώπης Νορβηγό Χάντμπεργκ και περισσότερους εύστοχους στόχους, έμεινε στη δεύτερη θέση υστερώντας στους χρόνους, λόγω του ότι υστερούσε σε τεχνικά θέματα, λόγω της ελληνικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με αυτή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου απαγορεύεται η αναγόμωση φυσιγγίων. Οι έλληνες σκοπευτές δεν μπορούν να δοκιμάσουν και να ταιριάξουν τα φυσίγγια με το όπλο τους.

Απαγορεύεται ρητά από το νόμο και αυτό σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο σκοποβολής όπου κρίνονται όλα στις λεπτομέρειες, παίζει σημαντικότατο ρόλο. Στο πόσο θα «κλωτσάει» το όπλο ανάλογα με τα φυσίγγια και άλλα τεχνικά στοιχεία.


Παράλληλα η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που η αερομεταφορά του αγωνιστικού εξοπλισμού (όπλα και φυσίγγια) κοστίζει σχεδόν περισσότερο από ότι το κανονικό αεροπορικό εισιτήριο !

Παρά τις αντιξοότητες όμως ο νεαρός πρωταθλητής μας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 950.0443 βαθμούς (ποσοστό 50.5136) έναντι 965.7519 βαθμών (ποσοστό 51.3488) του πρωταθλητή Ευρώπης, Νορβηγού Κένεθ Χάντμπεργκ.

Μάλιστα ο Ζαφειρίδης έσπασε το δίδυμο των Νορβηγών αφήνοντας τρίτο τον Μάτς Σέλβεν. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Θεμιστοκλής Τσιάβος που κατέλαβε την 5η θέση.

Ο Σωτήρης-Θωμάς Ζαφειρίδης προέρχεται από σκοπευτική οικογένεια καθώς είναι γιός του Μιχάλη Ζαφειρίδη (που αγωνιζόταν επίσης στην Πορτογαλία, στην κατηγορία των ανδρών) και αδελφός της Μιχαέλας Ζαφειρίδη, πρωταγωνίστριας στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων παλιότερα και γυναικών τώρα.

Το ασημένιο μετάλλιο δεν είναι η πρώτη διεθνής διάκρισή του καθώς το 2009 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα IPSC με τουφέκι, όντας μάλιστα ο μικρότερος σε ηλικία σκοπευτής της διοργάνωσης.

Ενώ πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση επέστρεψε από τη Βουλγαρία με ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο. Στο Παγκόσμιο IPSC με πιστόλι, το 2011 στη Ρόδο, είχε τερματίσει έβδομος στην κατηγορία Standard εφήβων.

Του λείπει μόνο ένα χρυσό μετάλλιο το οποίο όμως έχει δείξει είναι θέμα χρόνου για να το κατακτήσει.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο εχθρός της Ελλάδας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο εχθρός της Ελλάδας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ