2013-09-19 19:40:37
Φωτογραφία για Ken Norton: Έφυγε από τη ζωή ο «Μαύρος Ηρακλής» VIDEO
Από καρδιακή ανεπάρκεια πέθανε την Πέμπτη (19/9) ο διάσημος πυγμάχος της δεκαετίας του '70, Κεν Νόρτον, που εμφανίστηκε στα ρινγκ με το παρατσούκλι «Μαύρος Ηρακλής» και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της επαγγελματικής καριέρας του το 1973, στο Σαν Ντιέγκο, όταν έσπασε το σαγόνι του Μοχάμεντ Αλί (βίντεο). 

Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών το 1977, και αναγνωρίζεται ως ο 22ος καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών.

Πολλοί, πάντως, τον θυμούνται ως τον πιο "τζέντλεμαν" των ρινγκ, γιατί ποτέ δεν προκάλεσε αντίπαλό του, εντός ή εκτός κάποιας αρένας. Το βλέμμα του ήταν διαρκώς ήρεμο, τα λόγια του πάντα μετρημένα. Ενας μποξέρ αλλιώτικος από τους άλλους, εξήγησε μάλιστα πως δεν ήταν καθόλου έξυπνο να φέρει τον Αλί στα όριά του: "Για να τον κερδίσω πνευματικά, έπρεπε να τον κοιμίσω"!

Η αλήθεια είναι πως με αυτή την τακτική τον σακάτεψε, στον ιστορικό αγώνα της 31ης Μαρτίου 1973. Κι ίσως άξιζε να κερδίσει και την τρίτη μονομαχία τους, το 1976, το αποτέλεσμα της οποίας (8-7 υπέρ του Αλί έδωσαν οι κριτές) αμφισβητήθηκε από πολύ κόσμο. Τελικά, ο Νόρτον έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1977, για να χάσει τον τίτλο του ένα χρόνο αργότερα από τον Λάρι Χολμς, σε αγώνα που εκτιμήθηκε πως ήταν ο 7ος καλύτερος όλων των εποχών.


Ο Νόρτον έκλεισε την καριέρα του με 42 νίκες, 7 ήττες και μία ισοπαλία, και το 1989 έγινε μέλος του "Hall of Fame". Πήρε μικρούς ρόλους σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικά σήριαλ, αλλά αρνήθηκε το ρόλο του Απόλο Κριντ στη φημισμένη ταινία "Ρόκι", το 1986, προς όφελος του Καρλ Ουίδερς.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ