2013-09-19 22:01:04
Φωτογραφία για «Πυρπολητής 8/13» εν όψει «Παρμενίωνα»
Όπως έγινε γνωστό τις πρωινές ώρες σήμερα, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 8/13» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό τη δοκιμασία και τον έλεγχο των διαδικασιών και δυνατοτήτων της Δύναμης.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά άσκηση του τύπου που διεξάγεται σε διάστημα ολίγων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «defence-point.gr», σκοπός της σημερινής άσκησης ήταν ο συνολικός έλεγχος της ετοιμότητας και των διαδικασιών ενεργοποίησης και κινητοποίησης μονάδων που ανήκουν στη «δεξαμενή δυνάμεων» μέσα από την οποία συγκροτείται κατά περίπτωση η Δύναμη «Δ».

Προφανώς η σημερινή ευρείας κλίμακας δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα με την επικείμενη Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2013» η οποία πρόκειται να αρχίσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η προηγούμενη άσκηση «Παρμενίων» είχε διεξαχθεί πριν τρία χρόνια, καθώς η κορυφαία ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω κλίμακας και κατά συνέπεια υψηλού κόστους είχε πέσει θύμα των σημαντικών περικοπών του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εξ ορισμού λοιπόν η «Παρμενίων 2013» αποτελεί ένα είδος «crash-test» για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «defence-point.gr» το σενάριο της άσκησης θα είναι εξαιρετικού ρεαλισμού και πολυπλοκότητας.

defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ