2013-09-20 03:28:04
Φωτογραφία για Renault Initiale Paris Concept
Το Renault Initiale Paris Concept είναι ένα πρωτότυπο με ασυνήθιστο θέμα, καθώς πραγματεύεται το μέλλον τον μεγάλων MPV. Μία κατηγορία που σίγουρα η Renault την κατέχει πολύ καλά, καθώς θεωρείται ο εμπνευστής της από την πρώτη γενιά Espace το 1984.

Το Renault Initiale Paris Concept έχει συνολικό μήκος 4.85m, και ξεχωρίζει για τις καμπύλες του, τα LED φώτα και την γυάλινη, ρωγμώδη, πανοραμική οροφή. Στοιχεία που λίγο, πολύ αναμένουμε και στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Renault Grand Espace.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού του Renault Initiale Paris Concept είναι φουτουριστικός, με τρισδιάστατο πίνακα οργάνων και πάνελ αφής. Είναι 2+3+2 θέσεων (με την πίσω σειρά καθισμάτων να αποτελείται από πολλά κατακόρυφα κομμάτια), έχει γενναιόδωρες δόσεις κρυφού φωτισμού, επίσης σε μοβ χρώμα για να συνάδει με το αμάξωμα, ενώ η είσοδος/έξοδος των επιβατών διευκολύνεται από το αντικριστό άνοιγμα των θυρών.


Το Renault Initiale Paris Concept, κάτω από καπό του μοιάζει να είναι ακόμη πιο κοντά στην παραγωγή. Και αυτό γιατί εφοδιάζεται με τον κινητήρα diesel 130 dci. Αυτός, όπως δηλώνει και η ονομασία του αποδίδει 130ps, ενώ η ροπή του είναι στα 40.8kg.m.

Το μοτέρ της Renault υπόσχεται 25% μεγαλύτερη οικονομία σε σύγκριση με κινητήρες diesel αντίστοιχης απόδοσης. Σε αυτό συμβάλει σημαντικά η χρήση διπλού τούρμπο, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (Efficient Dual Clutch) και κυρίως η πολύ μεγάλη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου κατά 250 κιλά σε σχέση με το τωρινό Renault Grand Espace (που έχει παρόμοιες διαστάσεις).

Ο αντικαταστάτης του Renault Grand Espace αναμένεται στα τέλη του 2014, οπότε και θα δούμε πόσο κοντά σε αυτό θα είναι το σημερινό πρωτότυπο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ