2013-09-20 10:10:18
Φωτογραφία για H Eρριέτα για τα αδέσποτα της Ρουμανίας
Το νομοσχέδιο της Ρουμανίας για τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων καταδικάζει η διεθνής κοινότητα και οι Έλληνες έδειξαν την ευαίσθητη πλευρά τους, πραγματοποιώντας ειρηνική συγκέντρωση.

Από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν κατά αυτού του νομοσχεδίου ήταν η Εριέττα Κούρκουλου που έχει δείξει την αγάπη της για τα ζώα και έχει δημιουργήσει το φιλοζωικό οργανισμό “Save a Greek Stray”.

Η Εριέττα βρέθηκε στην ειρηνική συγκέντρωση φορώντας μπλουζάκια με συνθήματα κατά της βίας στα αδέσποτα και έχοντας μαζί της τους τετράποδους φίλους της.

Παράλληλα, εκτός από την ειρηνική συγκέντρωση προγραμματίζεται και ταξίδι στη Ρουμανία με στόχο τη διαμαρτυρία απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, που στέλνει στην κρεμάλα τα αδέσποτα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, προβλέπει “ευθανασία” στα αδέσποτα αν δεν τα ζητήσει κάποιος εντός 14 ημερών από τη σύλληψή τους.

Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ήταν ο θάνατος ενός παιδιού, το οποίο δάγκωσαν σκύλοι κοντά σε ένα πάρκο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Στο Βουκουρέστι εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 40.000 αδέσποτα σκυλιά και το ζήτημα αποτελεί διαχρονικά θέμα αντιπαράθεσης στη Ρουμανία.
tlife.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ