2013-09-20 13:10:11
Φωτογραφία για Μετά από 58 ολόκληρα χρόνια οι Μοράτι εγκαταλείπουν την Ίντερ!
Τέλος εποχής στην Ίντερ! Ο Μάσιμο Μοράτι συμφώνησε για να παραδώσει τα ηνία του συλλόγου στον Ινδονήσιο επιχειρηματία Έρικ Τοχίρ και δεν θα παραμείνει ούτε ως πρόεδρος.

Σε συμφωνία για την πώληση του 70% των μετοχών της Ίντερ στον Έρικ Τοχίρ ήρθε ο Μάσιμο Μοράτι. Σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport, η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» είχε επαφές με τον Ινδονήσιο ζάμπλουτο επιχειρηματία το Μάιο και τον Ιούνιο δίχως αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται πως πλέον η συμφωνία είναι προ των πυλών, όπως δήλωσε επιστρέφοντας από το ραντεβού τους στο Παρίσι.

«Ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει οριστικά», δήλωσε ο Μοράτι που-προφανώς περιμένει και το τυπικό του ζητήματος-και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιοι Ινδονήσιοι επενδυτές που θέλουν να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Η οικογένειά μας θα παραμείνει στο σύλλογο, αλλά θα υπάρξει αναδόμηση. Δεν έχω πρόθεση να παραμείνω σαν πρόεδρος, δεν το νομίζω». Όσο για τις εκκρεμότητες της αλλαγής σκυτάλης στο σύλλογο, είπε: «Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Σε 30 μέρες ή περίπου τόσο θα ξέρουμε περισσότερο. Μάλλον τότε θα ολοκληρωθεί το deal, αλλά το ίδιο λέγαμε και πριν τρεις μήνες. Μπορεί κάποια πλευρά να κάνει πίσω».


Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, ο Τοχίρ θα γίνει ο πρώτος Ασιάτης ιδιοκτήτης ομάδας της Serie A. Ο 43χρονος επιχειρηματίας έχει μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS. Πρόθεσή του φέρεται πως είναι να κάνει μεγάλες επενδύσεις στους «νερατζούρι» και να τους καταστήσει πανίσχυρους και πάλι στην Ευρώπη, αλλά και πολύ δημοφιλείς στην Ασία.

Η οικογένεια Μοράτι έχει τα ηνία της Ίντερ από το 1955, τότε με τον Άντζελο Μοράτι, πατέρα του Μάσιμο.

Πηγή: sport-fm
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ