2013-09-20 15:50:07
Φωτογραφία για Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Καμπανάκι» για τις συνέπειες της διαθεσιμότητας
Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο απέστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ι. Μεσσήνης, ζητώντας να αναθεωρήσει τις όποιες αποφάσεις για την ένταξη διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

«Εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας αφού σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Παιδείας και του αλγόριθμου που μας απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριαζής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχει έλλειμμα προσωπικού 59 ατόμων και αντί το Πανεπιστήμιο να ενισχύεται, αποδυναμώνεται», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρύτανης.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέλαβε τη δέσμευση να λειτουργήσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος δύο νέα τμήματα στη Λαμία αυξάνοντας τη γεωγραφική του διασπορά από τέσσερις σε πέντε πόλεις, μία δέσμευση που, όπως αναφέρει, «επιφορτίζει το υπάρχον προσωπικό με νέες υποχρεώσεις».

«Αντιλαμβάνεστε κ. υπουργέ ότι οι δυσχέρειες που προκύπτουν μετά από αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης οδηγούν σταδιακά στην απαξίωση του Ιδρύματος με αβέβαιη τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του», επισημαίνει ο κ. Μεσσήνης.

Απευθύνει τέλος έκκληση στον υπουργό Παιδείας να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της λειτουργίας του, προειδοποιώντας ότι αν δεν συμβεί αυτό, ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να προδιαγράψει τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας.
naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ