2013-09-20 17:42:08
Φωτογραφία για Κλιμάκιο ευρωβουλευτών στο ΧΥΤΑ Φυλής
Την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στον μοναδικό ΧΥΤΑ της Αττικής, στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπου εναποτίθενται καθημερινά χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων, κατά παράβαση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής νομοθεσίας, είχε κλιμάκιο ευρωβουλευτών, παρουσία βουλευτών της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην είσοδο της χωματερής, ζητώντας το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την μη εγκατάσταση των δύο εργοστασίων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, ο δημοτικός σύμβουλος Φυλής Κώστας Βάβουλας, η χωματερή βρίσκεται στην περιοχή για περισσότερα από 50 χρόνια, γεγονός που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα υγείας στους κατοίκους και πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί.

Αλλαγή στον περιφερειακό σχεδιασμό και στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτησε και ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, σημειώνοντας επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να εναποτίθενται στη Φυλή όλα τα σκουπίδια της Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την κατανόησή τους στο πρόβλημα, ζήτησαν ωστόσο συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με την χωροθέτηση νέων χώρων Υγειονομικής Ταφής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «ζητάτε να κλείσει, συμφωνούμε, αλλά που θα πάει;»

Φωτό: Λίτσα Ζάγγα
doxthi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ