2013-09-21 03:17:04
Φωτογραφία για Η ΕΕ ενέκρινε φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τη διάθεση στην αγορά του φαρμάκουLemtrada για την... σκλήρυνση κατά πλάκας, το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας ειδικευμένη σε σπάνιες ασθένειες Genzyme, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Sanofi, η μητρική της εταιρία.

Είναι η πρώτη έγκριση διεθνώς του σημαντικού αυτού βιοτεχνολογικού προϊόντος που θα πωλείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση "πολύ σύντομα", ανέφερε ο φαρμακευτικός όμιλος.

Η Sanofi διευκρίνισε ότι θα αρχίσει η πώληση του Lemtrada στην Ευρώπη ταυτόχρονα με αυτήν ενός άλλου προϊόντος της Genzyme, για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το φάρμακο αυτό, το Aubagio, το οποίο ήδη πωλείται στις ΗΠΑ, έλαβε πρόσφατα την έγκριση τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθύμισε ο φαρμακευτικός όμιλος.

"Οι εγκρίσεις αυτές δείχνουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ανάπτυξη πολύ διαφοροποιημένων φαρμακευτικών επιλογών που ανταποκρίνονται σε μεγάλες ανάγκες που δεν ικανοποιούνταν", σχολίασε ο Τζον Γκόλντινγκ, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης European Multiple Sclerosis Platform, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση της Sanofi.

Τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας παγκοσμίως, εκ των οποίων 630.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον φαρμακευτικό όμιλο που έθεσε το Genzyme στο κέντρο της στρατηγικής του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lexus LF-NX Concept
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lexus LF-NX Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ