2013-09-21 04:46:05
Φωτογραφία για Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Νιγηρία
Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από τις ένοπλες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στην "καρδιά" της Αμπούζα, της πρωτεύουσας της Νιγηρίας... μεταξύ μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και των δυνάμεων της τάξης.

Οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών στη συνοικία Άπο, όπου κατοικούν πολλοί βουλευτές. Μία πηγή των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και 12 ισλαμιστές συνελήφθησαν.

Είναι η πρώτη φορά, εδώ και πολλούς μήνες, που η οργάνωση δρα στην πρωτεύουσα, αφού οι ισλαμιστές εξαπολύουν επιθέσεις, κυρίως, στις βορειοανατολικές, μουσουλμανικές επαρχίες της χώρας, όπου πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους 87 άνθρωποι σε μία δολοφονική επιχείρηση που αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με την Μέριλιν Όγκαρ, την εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών, μετά από πληροφορίες που έδωσαν στην αστυνομία μέλη της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας πήγαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στη συνοικία αυτή, αναζητώντας μία γιάφκα.


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άρχισαν να σκάβουν στο πάτωμα ενός διώροφου, υπό κατασκευή κτιρίου και τότε "δέχθηκαν καταιγισμό πυρών (...) από μέλη της Μπόκο Χαράμ που βρίσκονταν στη ζώνη αυτή", συνέχισε η εκπρόσωπος.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και, όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χιελίρα Αλτίνε Ντάνιελ, "έχουν αναφερθεί νεκροί", χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό. Άλλες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, έκαναν λόγο για επτά νεκρούς.

Η Μπόκο Χαράμ, που επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στο μουσουλμανικό βορρά της Νιγηρίας, έχει εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις στην Αμπούζα, όπως εκείνη στην έδρα της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών, στα γραφεία μίας μεγάλης εφημερίδας και σε ένα εμπορικό κέντρο. Τα μέτρα ασφαλείας στην Αμπούτζα έχουν ενισχυθεί, μετά την επίθεση στο κτίριο του ΟΗΕ, το 2011, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Στη συνοικία Άπο, η οποία οικοδομήθηκε, με σκοπό να διαμένουν εκεί οι βουλευτές, αλλά σήμερα κατοικείται όχι μόνο από μέλη του κοινοβουλίου, αλλά και από άλλους πολιτικούς και αξιωματούχους, βρίσκονται και τα σπίτια του προέδρου της Γερουσίας, Ντέιβιντ Μαρκ και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αμίνου Τάμπουβαλ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ