2013-09-21 05:14:06
Φωτογραφία για Επτά νέα υβριδικά μέχρι το 2014 από τον όμιλο VW
Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, το γκρουπ της VW (Audi, VW και Porsche) έχει στα σχέδιά της να παρουσιάσει 7 «πράσινα» μοντέλα μέχρι και το επόμενο έτος.

Σε πρώτο πλάνο, η Audi πρόκειται να παρουσιάσει τα νέα Α3, Α6, Α8 και Q7 σε εκδόσεις e-tron. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία ακόμα για τα συγκεκριμένα μοντέλα, ωστόσο το Α3 e-tron έχει επιβεβαιωθεί ότι φέρει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, στο οποίο συνεργάζονται οι 1,4 λτ. TSI 150 ίππων κι ο ηλεκτροκινητήρας των 102 ίππων.

Η συνδυαστική απόδοση του μοντέλου φτάνει τους 204 ίππους και 350 Nm ροπής.

Αν περάσουμε στην Porsche, εκεί θα δούμε την Cayenne S E-Hybrid, η οποία θα φέρει το plug-in υβριδικό σύνολο, με το οποίο εφοδιάζεται και η Panamera S E-Hybrid.

Έτσι, η ισχύς του πολυτελούς SUV αναμένεται να είναι στους 320 ίππους, ενώ το υβριδικό σύνολο αποτελείται από τον 3λιτρο V6 κινητήρα, τον ηλεκτροκινητήρα των 95 ίππων και των μπαταριών των 9,4 kWh.


Όπως γνωρίζουμε και από την Panamera S E-Hybrid, η κατανάλωση του εν λόγω υβριδικού μοτέρ φτάνει μόλις τα 3,1 λτ./100 χλμ και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 71 γρ./χλμ.

Τέλος, η VW θα λανσάρει μέσα στο επόμενο έτος τα Golf TwinDrive και Passat TwinDrive. Ελάχιστα γνωρίζουμε για τις συγκεκριμένες εκδόσεις με το σημαντικότερο να είναι πως και τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται το υβριδικό σύνολο, με το οποίο εφοδιάζει η Audi το A3 e-tron.

Φήμες αναφέρουν επίσης ότι το Passat TwinDrive θα διαθέτει έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα για καλύτερες επιδόσεις του μεσαίου μοντέλου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ