2013-09-21 06:29:41
Φωτογραφία για Ελεύθερος από σήμερα ο Μουλά Μπαράνταρ
Το Πακιστάν θα απελευθερώσει σήμερα τον δεύτερο στην ιεραρχία των Αφγανών Ταλιμπάν Μουλά Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, όπως... ανακοίνωσε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ και το Αφγανιστάν πιέζουν εδώ και καιρό το Πακιστάν να αφήσει ελεύθερο τον Μπαράνταρ, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορούσε να προσελκύσει τους μετριοπαθείς ηγέτες των Ταλιμπάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Προκειμένου να διευκολύνουμε περαιτέρω την αφγανική διαδικασία συμφιλίωσης» ο Μπαράνταρ θα αφεθεί ελεύθερος στις 21 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, χωρίς όμως να διευκρινίζει πού θα σταλεί.

Αν και το Αφγανιστάν επιθυμεί τον επαναπατρισμό του, πακιστανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει αυτό τον μήνα ότι το πιο πιθανό είναι να σταλεί σε μια τρίτη χώρα, όπως η Σαουδική Αραβία ή η Τουρκία, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ο Μπαράνταρ συνελήφθη στο Πακιστάν το 2010 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί ως ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να πείσει τους αντάρτες να αφήσουν τα όπλα και να πάρουν μέρος σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Μπαράνταρ ήταν στενός φίλος του ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Μοχάμαντ Όμαρ που του έδωσε το ψευδώνυμο «Μπαράνταρ» (αδελφός).

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ