2013-09-21 08:11:02
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Μεγάλη η ζήτηση και . . . κατηγορώ για μεσίτες – μαϊμού
Σε πολύ καλά επίπεδα κινείται τις τελευταίες ημέρες η αγορά της Αμαλιάδας στο χώρο της ενοικίασης ακινήτων. Οι νέοι φοιτητές του, επίσης, νέου τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα να φτάνουν στην πόλη για την εγγραφή τους και όπως είναι φυσικό έχουν ξεκινήσει και την προσπάθεια εύρεσης στέγης.

Στην Αμαλιάδα υπάρχει επάρκεια διαμερισμάτων, ακόμη και καινούργιων, αφού οι σπουδαστές του προηγούμενου τμήματος ΤΕΙ έχουν φύγει και έτσι η διαδικασία εύρεσης στέγης είναι σχετικά εύκολη και με πολλές εναλλακτικές επιλογές, ενώ υπάρχει και καλή προαίρεση από την πλευρά μεσιτών και ιδιοκτητών για διαπραγμάτευση της τιμής, αφού η οικονομική κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 150 ευρώ για μια γκαρσονιέρα επιπλωμένη και αναλόγως τα τετραγωνικά και την ποιότητα και την χρονολογία κατασκευής της οικοδομής, οι τιμές μπορεί να φτάσουν για γκαρσονιέρες, δυάρια και στούντιο, τα 300 ευρώ.


Ωστόσο, διαστάσεις έχει αρχίσει και λαμβάνει το φαινόμενο των μεσιτών – «μαϊμού», τους οποίους και καταγγέλλουν οι μεσίτες της πόλης, οι οποίοι μιλούν όχι μόνο για αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και για εξαπάτηση του κόσμου και δυσφήμιση του επαγγέλματος.

Προς τα κάτω οι τιμές

«Έχει ξεκινήσει η κίνηση από ενδιαφερόμενους, κυρίως για μικρά και επιπλωμένα διαμερίσματα και όχι μόνο. Οι τιμές είναι πολύ προσαρμοσμένες προς τα κάτω, σύμφωνα με το κλίμα της οικονομικής κρίσης.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα διαμερίσματα που ξεκινούν από 150 – 160 ευρώ επιπλωμένα και φτάνουν και έως τα 300 ευρώ, ανάλογα βέβαια με τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές που θέτει ο καθένας. Έχουμε λύσεις και η Αμαλιάδα διαθέτει ένα σημαντικό κεφάλαιο από σπίτια. Υπάρχουν ακόμη και στην Κουρούτα.

Σχετικά με τους «παραμεσίτες», αυτό που γίνεται είναι εις βάρος μας, αλλά και εις βάρος του κόσμου. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταφοράς μιας πλασματικής εικόνας για την ενοικίαση ή αγορά ακινήτου, με αποτέλεσμα να μην δίνονται είτε οι πραγματικές πληροφορίες, είτε να αποκρύβονται κάποιες, πέραν βέβαια του γεγονότος ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουν, δηλαδή να λαμβάνουν μεσιτική αμοιβή.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ