2013-09-21 09:47:24
Φωτογραφία για E-book εναντίον βιβλίου
Την προηγούμενη φορά γράψαμε γιατί το βιβλίο είναι ανώτερο από το e-book. Τώρα θα κάνουμε το αντίθετο αφού υπάρχουν και 5 καλοί λόγοι για να διaβάζουμε βιβλία σε e reader.

1. Μπορούμε να μαρκάρουμε μία φράση ή μία λέξη και να την βρούμε ανά πάσα στιγμή και ειδικά σε ένα πολυσέλιδο βιβλίο όπου αυτό μας βοηθάει απίστευτα να βρούμε τα "highlights" του βιβλίου.

2. Όταν θέλουμε να γράψουμε σημειώσεις υπάρχει ειδικό αρχείο στο e-book και όλα μπαίνουν σε τάξη, ενώ σε ένα κανονικό βιβλίο οι σημείωσεις με το χέρι με μικρά γράμματα είναι πιο δυσανάγνωστες και θεωρητικά πάντα "χαλάνε" το βιβλίο.

3. Στα e-books σε δύσκολα κείμενα όπου δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει μία λέξη, υπάρχει η δυνατότητα να βρούμε την ετυμολογία ή την επεξήγηση μιας λέξης χωρίς να χρειαστεί να ψάξουμε λεξικά ή το διαδίκτυο. Πάντα αναλόγως του e reader που διαθέτουμε.

4. Στο kindle της Amazon υπάρχουν και επιλογές, ένα ποιήμα ή μία φράση να τo στείλουμε αμέσως σε Facebook ή στο Twitter στους φίλους μας.


5. Μπορούμε να κάνουμε search στο google ενώ διαβάζουμε στο e reader μας ανά πάσα στιγμή για να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το βιβλίο μας.

Η σκέψη η δική μας είναι ότι και το βιβλίο και το e-book έχουν υπέρ και κατά με ελαφρύ προβάδισμα στο τυπωμένο βιβλίο. Σαφώς όμως οι νέες γενιές θα είναι πιο κοντά στο e-book λόγω του ότι μεγάλωσαν σε περιβάλλον υπολογιστών. Η εκτίμηση των εκδοτικών οίκων σε Αμερική και Αγγλία είναι ότι στο μέλλον οι πωλήσεις βιβλίων θα είναι μοιρασμένες στα ίσα 50 - 50.

www.biblioland.gr

www.bibliolandblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ