2013-09-21 10:14:42
Φωτογραφία για Απέναντι στην ακραία…, θεωρία των δύο άκρων..,!!!
                                 Του Γιάννη Σπ. Παργινού

                                                           

Η απεχθής πράξης της δολοφονίας, ενός άτυχου νέου ανθρώπου στο Κερατσίνι, από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά γενική ομολογία,

  επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα κι οξύνει την διακομματική αντιπαράθεση και  επεκτείνει την εκατέρωθεν επιχειρηματολογία. Επιπλέον, δε, ανατρέπει την μέχρι τούδε πολιτική τακτική των αντιπαρατιθεμένων κομμάτων ενώ πολλαπλασιάζει και μεγεθύνει υπάρχοντα προβλήματα.  

          

 Μέσα στο νέο πολιτικό κλίμα η κυβέρνηση ανέσυρε από το χρονοντούλαπο την θεωρία των δύο άκρων και την εισήγαγε, δια στόματος Χρύσανθου Λαζαρίδη – στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, στο δημόσιο διάλογο και προβληματισμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκαστικά σήκωσε το γάντι κι αίφνης η θεματολογία της δημόσιας αντιπαράθεσης πέρασε από τα οικονομικά προβλήματα, την άφιξη της τρόικας και τις μετά τις γερμανικές εκλογές αναμενόμενες εξελίξεις στη δράση της Χρυσής Αυγής. Ωσάν να ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό η κοινωνικά και πολιτικά επικίνδυνη παρουσία του νεοναζί μορφώματος ή ωσάν να μην ήταν αναμενόμενη η γέννηση μιας νέας Βαϊμάρης από την ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική.


          Αναμφίβολα, η κυβέρνηση με την πρόταξη της θεωρίας των δύο άκρων, - δια της οποίας εξισώνει κι εξομοιώνει - , την Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστεί πως σε ενδεχόμενο ή ηθελημένο πολιτικό ατύχημα που θα κατέληγε και σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, συντηρητικοί ψηφοφόροι από την ευρεία δεξαμενή του κεντρώου χώρου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα προσέτρεχαν στην γαλάζια κάλπη με τελικό αποτέλεσμα να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πρωτιά η Νέα Δημοκρατία κι άρα την πρωτοβουλία των όποιων πολιτικών εξελίξεων ακολουθήσουν.

           Όμως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρήκε συμμάχους μέσα στο ίδιο γαλάζιο στρατόπεδο και στους κυβερνητικούς εταίρους της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ευάγγελος Αντώναρος, χαρακτήρισε…, « ανιστόρητη και πολίτικά ανόητη », την άποψη του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ενώ κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της γαλάζιας παράταξης διαχώρισαν με σαφήνεια την θέση τους. Παράλληλα, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη μία σειρά προβεβλημένων στελεχών χωρίς δισταγμό κράτησαν αποστάσεις από την θεωρία Λαζαρίδη. Πρώτος από όλους ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος θέλοντας να καταδείξει την διαφοροποίηση Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα «τουιτάρισε» πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για το πώς έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, όμως παραλληλισμοί ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής είναι εκτός τόπου και χρόνου»..

        Το πολιτικό αποτέλεσμα ευνοεί την Κουμουνδούρου καθώς οι σύμμαχοί της πολλαπλασιάζονται  καθημερινά και πέραν των στενών παραταξιακών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο καθώς η θεωρία Λαζαρίδη περί δύο άκρων ώθησε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και της Καραμανλικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας να αναγορευτούν σε πολιτικούς συνηγόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

                                   Υπόγειοι δαίδαλοι αστυνομίας – Χρυσής Αυγής

              Η επικοινωνιακή ομάδα της Κουμουνδούρου, άδραξε την ευκαιρία με την θεωρία του Χρύσανθου Λαζαρίδη, - εξάλλου είναι γνώριμος ο πρώην αριστερός κ. Λαζαρίδης κι οι παλιοί σύντροφοί του γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν ακαριαία - , και σήκωσε το γάντι εγκαλώντας την αστυνομία και εμμέσως την κυβέρνηση για…, κάποιες καταστάσεις « νωθρότητας » της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της φασιστικής και νεοναζιστικής θηριωδίας.  Ο βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Τσουκαλάς θέτει 5 ερωτήματα και ζητά απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.. Πριν από την δολοφονική επίθεση στην Αμφιάλη, υπάρχει πληθώρα «μεμονωμένων περιστατικών» ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας των οπαδών και μελών της «Χρυσής Αυγής». Το ερώτημα είναι αν η αστυνομία δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανακόψει την δράση των φασιστών, που βυσσοδομούν ασχημονώντας εδώ και χρόνια σε βάρος των αδύνατων, των διαφορετικών και των πολιτικών εχθρών τους.

              Όσον αφορά τα πρόσφατα γεγονότα τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι αμείλικτα:

α) Η καθυστερημένη επέμβαση για την αποτροπή της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα και η άκαρπη παρέλευση της αυτόφωρου διαδικασίας. Γιατί δεν συνελήφθηκε κανείς και έτσι δημιουργήθηκε αίσθημα ατιμωρησίας στους δράστες, ενθαρρύνοντας τους για την συνέχεια που ακολούθησε;

β) Η στάση «απάθειας» στελεχών της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της επίθεσης Ρουπακιά στην Αμφιάλη ενάντια στον Παύλο Φύσσα, μεταλλεργάτη μέλος του σωματείου Μετάλλου, αριστερό ενεργό πολίτη και μουσικό.

γ) Η εκδοχή της αστυνομίας περί προσέλευσης των αστυνομικών την τελευταία στιγμή και ενώ είχε ήδη συντελεστεί το έγκλημα, αποδομήθηκε πλήρως από τις μαρτυρίες αυτοπτών. Ρωτάμε, θα διενεργηθεί ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών για την μη έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, καίτοι ήταν παρούσες κατά τη διάρκεια του συμβάντος;

δ) Τα ανακλαστικά της αστυνομίας αντίθετα, ήταν εξαιρετικά οξυμένα όσον αφορά την «υπερβολική» αντιμετώπιση των διαδηλωτών της Αμφιάλης. Η καταστολή ήταν ακραία και οι βιοπραγίες στην ημερήσια διάταξη. Γιατί τα «νωθρά», όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση φασιστών, στελέχη της ομάδας «ΔΙΑΣ», διέπρεψαν στην άσκηση βίας ενάντια σε διαδηλωτές; Μήπως κάποιοι «φύλακες του νόμου» έχουν διαβρωθεί από τα φασιστικά κελεύσματα και τις ιδεοληψίες μίσους της «Χρυσής Αυγής»;

ε) Η εμφάνιση «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι πετροβολούσαν ανενόχλητοι τους διαδηλωτές πίσω από τις γραμμές των ανδρών της ΥΑΤ, γεννά συνειρμούς για την αναβίωση του παρακράτους.

           Τούτων όλων δοθέντων, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως από τούδε και το εξής και για καιρό ακόμα, η πολιτική αντιπαράθεση θα διεξάγεται στον αστερισμό της Χρυσής Αυγής, παραβλέποντας, ίσως, τις γενεσιουργές πολιτικές αιτίες του νεοναζιστικού μορφώματος…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ