2013-09-21 15:00:20
Φωτογραφία για Τέλος στο κράτος πρόνοιας ανακοίνωσε ο νέος Ολλανδός μονάρχης!
Σοκ στους Ολλανδούς από το πρώτο επίσημο διάγγελμα του νέου βασιλιά, Γουλιέλμου Αλεξάνδρου

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή, ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας , Γουλιέλμος Αλέξανδρος, ενημέρωσε απλά και κατανοητά τη χώρα του ότι το κράτος πρόνοιας έχει πλέον τελειώσει και ότι οι Ολλανδοί θα πρέπει πλέον να κάνουν το “κουμάντο” τους, όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική ασφάλειά τους.

Κατά τη πρώτη επίσημη ομιλία του για την παρουσίαση του τον προϋπολογισμού της χώρας, παρουσία του Πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε και του Υπουργού Οικονομικών και Προέδρου του Eurogroup Γιερόν Ντάισελμπλουμ, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος μαζί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Μάξιμα, ανακοίνωσε το τέλος του κράτους πρόνοιας, λόγω εκτροχιασμού της ολλανδικής οικονομίας, επιφυλάσσοντας δυσάρεστες εκπλήξεις στους Ολλανδούς.

“Για πολίτες, επιχειρήσεις και τράπεζες έφτασε η ώρα να εξισορροπήσουν τα οικονομικά τους” ανέφερε σε ο Ολλανδός μονάρχης και, με συνοπτικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ότι στο εξής, ο κάθε πολίτης “θα επωμιστεί το βάρος να δημιουργήσει το δικό του δίχτυ ασφαλείας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, χωρίς την παρουσία του κράτους”.


Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε στους Ολλανδούς αν στις περικοπές λιτότητας θα συμπεριληφθούν και τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας, η διατήρηση του παλατιού και οι παρελάσεις, τα οποία υπολογίζονται σε 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι προβλέψεις για την Ολλανδική οικονομία για το 2014 είναι δυσοίωνες. Το έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 3,3%, παρά τη δραστική περιστολή δαπανών του δημοσίου που προωθεί η κυβέρνηση Ρούτε- ένθερμος υποστηρικτής της Άνγκελα Μέρκελ και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής των χωρών του Νότου.
aienaristeyein logioshermes
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ