2013-09-21 16:08:05
Φωτογραφία για Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Φύσσα - Τι υποστήριξε στην απολογία του...!!!
Έλενα Σιάνου

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με ισχυρή δύναμη αστυνομίας στη ΓΑΔΑ. Από εκεί θα μεταφερθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, σε χρόνο που θα κρίνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού. 

O 45χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα αφού πρώτα είχε δεχθεί επίθεση από 5-6 άτομα. Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν «άκακο ζωάκι», λέγοντας πως είναι συντετριμμένος και διαρκώς με δακρυσμένα μάτια, ο δράστης δεν γνώριζε το θύμα, ούτε είχε προηγούμενα μαζί του.


«Δεν γνωριζόταν με το θύμα, δεν τον είχε στοχοποιήσει, έχει μετανιώσει και είναι συντετριμμένος», είπαν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπινε τον καφέ του σε μια καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του τραγικού γεγονότος ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.

Σε σχέση με τα τηλεφώνημα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως δέχθηκε μόνο ένα τηλεφώνημα από φίλο του που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει ολοκληρωθεί η άρση του απορρήτου, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τη προσεχή Δευτέρα.

«Έχω κλείσει δύο σπίτια. Το δικό μου και του άτυχου παιδιού», πρόσθεσε ο δράστης, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε πως παλιότερα υπήρξε οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ.

Σχετικά με την σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, φέρεται να την χαρακτήρισε «χαλαρή», λέγοντας πως παρακολουθούσε ορισμένες εκδηλώσεις του κόμματος, ενώ είχε βρεθεί και σε διανομή τροφίμων από το κόμμα.

Το πρωί, ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά προσήχθη λίγο πριν τις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή. 

«Βαραίνει» το κλίμα για τη Χρυσή Αυγή Την ίδια ώρα, βαραίνει το κλίμα για την Χρυσή Αυγή καθώς ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δράση μελών του κόμματος. Έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα πραγματοποίησε το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζοντας ύποπτο υλικό και… οπλισμό, όπως γκλοπ και σπρέι πιπεριού.

Πιο συγκεκριμένα πέντε άτομα που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της , «ώρα 22:40 στη Θεσσαλονίκη πέντε άτομα τα οποία κατείχαν έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και δήλωσαν μέλη της, ελέγχθηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε απόσταση 30 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Δικαστηρίων και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σπρέι πιπεριού, 3 πτυσσόμενα γκλοπ, 2 σουγιάδες και μία κροτίδα. Οι δράστες συνελήφθησαν. Διενεργείται προανάκριση».

Τρία άτομα που κατείχαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες συνέλαβε τα μεσάνυχτα  η αστυνομία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στη Χαλκίδα, όπου έσπευσε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια απαγορεύτηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση- εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη».

Άρση απορρήτου και στα τηλέφωνα των «συνεργών» Σύμφωνα με πληροφορίες, την άρση απορρήτου και άλλων κινητών τηλεφώνων που ανήκουν σε… συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά έχει ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ. για να εξετάσει συνομιλίες και μηνύματα συγκεκριμένων μελών της Χρυσής Αυγής με τα οποία είχε επικοινωνία ο δράστης.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εστιάζουν αρχικά το ενδιαφέρον τους στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.

Η επικοινωνία που είχε ο δολοφόνος το επίμαχο βράδυ ήταν, όπως όλα δείχνουν από τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., με μέλη της Χρυσής Αυγής που γνώριζε καλά ο δράστης, ενώ και ο ίδιος έκανε τηλεφώνημα σε μέλη της Χρυσής Αυγής που σχετίζονται και με την τοπική οργάνωση της Νίκαιας.

Τα τηλεφωνήματα τοποθετούνται χρονικά στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Υψίστης σημασίας πάντως είναι και οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν καθώς και οι... οδηγίες ή εντολές  που δόθηκαν δια τηλεφώνου στον δράστη.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/275517/profylakisthke-o-dolofonos-toy-fyssa-ti-yposthrikse-sthn-apologia-toy#ixzz2fX30HaJk
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ