2013-09-21 16:07:33
Φωτογραφία για F1 Σιγκαπούρης το Σαββατοκύριακο
H Formula 1 επιστρέφει πάλι στην Ασία αυτό το Σαββατοκύριακο κι όλες οι ομάδες θα στήσουν τα μονοθέσιά τους στη Marina Bay για τον εντυπωσιακό βραδινό αγώνα της χρονιάς.

Ως ο μοναδικός νυχτερινός αγώνας της χρονιάς, προσφέρει ένα φανταστικό show κάτω από τα φώτα των προβολέων, τα οποία φωτίζουν την 5,07 χλμ. πίστα της Σιγκαπούρης και καθιστούν το συγκεκριμένο grand prix το αγαπημένο για τους οπαδούς του αθλήματος, καθώς και για τις ομάδες.

Μπορεί να μας προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες ο συγκεκριμένος αγώνας, όμως το GP Σιγκαπούρης δεν είναι εύκολη υπόθεση, μιας κι η πίστα αποτελείται από 9 κλειστές στροφές, όπου τα μονοθέσια πρέπει να μειώσουν την ταχύτητά τους κάτω από τα 96 χλμ./ώρα και 15 σημεία φρεναρίσματος. Αυτό σημαίνει ότι οι πιλότοι θα πρέπει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι απ ότι συνήθως. Αξίζει να σημειωθεί πως χρειάζεται να αλλάξουν 80 φορές τη σχέση τους στο κιβώτιο του μονοθέσιου, δηλαδή 50% περισσότερες φορές σε αντίθεση με το μέσο όρο των υπόλοιπων αγώνων (διπλάσιες φορές από τη Monza).


«Εχθρός» των πιλότων και των μονοθέσιων είναι η υψηλή θερμοκρασία κι η υγρασία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν, που σε συνδυασμό με τους 61 γύρους, ανεβάζει τον χρόνο ολοκλήρωσης του GP στις 2 ώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του καιρού, το Σάββατο (προκριματικοί) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου με πιθανότητα βροχόπτωσης, ενώ την Κυριακή (αγώνας) θα κυμανθεί στην ίδια θερμοκρασία με την ατμόσφαιρα νεφελώδη.

Τα ελαστικά που διάλεξε η Pirelli να προμηθεύσει τις ομάδες είναι τα μέτρια (λευκά) και τα πολύ μαλακά (κόκκινα), σε αντίθεση με πέρυσι, που η ιταλική εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει τις μαλακές και πολύ μαλακές γόμες. Η πίστα έχει αρκετές… αναταράξεις κι η καλή πρόσφυση είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ο Sebastian Vettel της Red Bull βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 με 222 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση με 169 βαθμούς είναι ο Ισπανός πιλότος, Fernando Alonso της Ferrari. Στην 3η θέση ακολουθεί ο Lewis Hamilton με το μονοθέσιο της Mercedes και με 141 βαθμούς. Στην κατάταξη των κατασκευαστών φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση η Red Bull με 352 βαθμούς και ακολουθεί δεύτερη η Ferrari με 248.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/9 στις 15:00 ώρα Ελλάδας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ