2013-09-21 16:00:11
Φωτογραφία για Σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS 7!
Όπως και με κάθε εμφάνιση νέου λειτουργικού, υπάρχουν κάποια bugs, glitches, κενά ασφαλείας που δεν έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια του testing και μοιραία, ανακαλύπτονται από τους ίδιους τους τελικούς χρήστες, με τον ανώδυνο ή τον...επώδυνο τρόπο. Ούτε τα «αλεξίσφαιρα» λειτουργικά της Apple δεν ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα, αφού αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δεί σημαντικά κενά μετά από updates του iOS, τα οποία εν καιρώ διορθώνονται αλλά για κάποιο διάστημα απειλούν τους χρήστες.

Ένα τέτοιο κενό ασφαλείας αποκαλύφθηκε άμεσα, λίγες μέρες μετά την επίσημη «πρώτη» τουiOS 7 για iPhone/iPad/iPod Touch. Ο 36χρονος Jose Rodriguez, που στο παρελθόν έχει εντοπίσει και πάλι αντίστοιχο bug στο iOS, κοινοποίησε το «εύρημά» του ώστε να επιδιορθωθεί από την εταιρεία το συντομότερο δυνατόν και φυσικά να γνωρίζουν οι χρήστες την ύπαρξή του και να λάβουν τα μέτρα τους.

Το κενό ασφαλείας επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να παρακάμψει το passcode του iPhone (5S ή 5C, δεν έχει διευκρινιστεί) και να αποκτήσει πρόσβαση σε φωτογραφίες και videos του κατόχου, τα οποία έπειτα μπορεί να κάνει share ή να τα μεταφέρει ελεύθερα. Λειτουργεί, δε, ως εξής:


- Από τη lockscreen, κάνετε swipe up για να ανοίξει το control center

- Ανοίγετε το alarm clock

- Κρατήστε πατημένο το sleep button μέχρι να εμφανιστεί το power off menu, εκεί πατήστε ακύρωση

- Έπειτα, πατήστε δύο φορές το Home button για να σας οδηγήσει στην οθόνη του multitasking

Από εκεί έχετε πρόσβαση στα προαναφερθέντα δεδομένα. Η Apple αναγνώρισε το bug και δεσμεύθηκε να το διορθώσει στο επόμενο update. Μέχρι να γίνει, όμως, αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Control Center από τη lockscreen μέσω τουSettings>Control Center>Access on Lock Screen, έτσι θα είστε ασφαλείς.

Δείτε το bug σε «δράση» στο παρακάτω video.
πηγη
pestanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ