2013-09-21 17:48:25
Φωτογραφία για ΚΙΛΙΝ : ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
Νικηφόρο ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Ρόμπερτ Κίλιν στον πάγκο της ομάδας των Εφήβων του Ολυμπιακού.

Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε φέτος τους μικρούς του Θρύλου, μίλησε για τη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα σε κάθε χώρα και τόνισε ότι θα ήταν λάθος να συγκρίνει κάποιος το ένα πρωτάθλημα με το άλλο.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, ο προπονητής των πιτσιρικάδων του Ολυμπιακού ανέφερε ότι ίσως η μοναδική διαφορά που υπάρχει είναι στο θέμα της οργάνωσης.

Ο Κίλιν επίσης ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε σχέση με αυτά των ποδοσφαιριστών από τα κράτη της Σκανδιναβίας. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι στις βόρειες χώρες οι παίκτες είναι ψηλοί και δυνατοί, ενώ στην Ελλάδα γρήγοροι και με καλή τεχνική κατάρτιση.

Αρχικά μίλησε για το θέμα της οργάνωσης στο ελληνικό και το γερμανικό πρωτάθλημα: «Ίσως υπάρχουν μικρές διαφορές στο θέμα της οργάνωσης. Πιστεύω ότι στη Γερμανία είναι λίγο καλύτερη η οργάνωση και το λέω αυτό γιατί είναι εντελώς διαφορετικό κράτος», ενώ συνέχισε μιλώντας για τα χαρακτηριστικά των παικτών ανά χώρα:


«Στα σκανδιναβικά κράτη όπως η Νορβηγία και η Δανία, για παράδειγμα, οι παίκτες είναι δυνατοί και ψηλοί όπως ο Ιμπραΐμοβιτς (γέλια). Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες, και τα δύο στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν είναι ότι είναι γρήγοροι και έχουν καλή τεχνική κατάρτιση.

Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο σε κάθε χώρα. Είναι λάθος λοιπόν να λέμε ότι υπάρχουν διαφορές στα δύο πρωταθλήματα, επειδή κάθε πρωτάθλημα και κάθε παίκτης έχει τη δική του ποιότητα. Δεν θα δοκιμάσουμε να παίξουμε όπως οι Βραζιλιάνοι και δεν θα δοκιμάσουμε να παίξουμε όπως οι Γερμανοί, καθώς οι Έλληνες παίκτες έχουν διαφορετική ποιότητα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους».

Κλείνοντας, ανέφερε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους παίκτες που αγωνίζεται στις ομάδες Νέων, Εφήβων και στα πρωταθλήματα υποδομών, και στους παίκτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμπερτ Κίλιν ανέφερε: «Οι ομάδες των Νέων και των Εφήβων δεν έχουν καμία σχέση με την πρώτη ομάδα. Στην πρώτη ομάδα αν το αποτέλεσμα είναι καλό, τότε και το παιχνίδι είναι καλό. Στις ομάδες των ακαδημιών τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς κοιτάζουμε μόνο την εξέλιξη που θα έχει κάθε παίκτης στο μέλλον».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ