2013-09-21 18:44:31
Φωτογραφία για Ξανά στις νίκες ο Αστέρας μετά το 2-0 επί της Καλλονής
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ Καλλονής στο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' στο παιχνίδι που άνοιξε την 5ης αγωνιστική. Ντε Μπλάσις, Καράσκο οι σκόρερ, δεν άντεξαν την πίεση οι Λέσβιοι που έπαιζαν από το 24' με 10 παίκτες.

Για περίπου 45 λεπτά η Καλλονή κρατούσε ηρωικά το 0-0 στην Τρίπολη. Ο Αστέρας την είχε κλείσει στο μισό γήπεδο μετά την αποβολή του Αναστασιάδη (24'), ωστόσο δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό Σιδεράκη.

Τελικά ο Ντε Μπλάσις έλυσε τον γρίφο με όμορφη προσπάθεια στο 69', ενώ ο Καράσκο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις. Μια δίκαια νίκη για τους Αρκάδες που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσαν του Λέσβιους και δικαιώθηκαν.

Με αυτή τη νίκη του ο Αστέρας έπιασε στην δεύτερη θέση και στους 9 βαθμούς την Καλλονή, όπως και τον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται αύριο με τον Πλατανιά στην Τούμπα. Επόμενος στόχος για την ομάδα του Τσιώλη το πρώτο "τρίποντο" μακρυά από την Τρίπολη, με το πρόγραμμα να την στέλνει στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική.


Η ΑΕΛΚ έχασε για πρώτη φορά σε εκτός έδρας αγώνα στην Σούπερ Λίγκα, ενώ παράλληλα δέχθηκε και για πρώτη φορά πάνω από ένα γκολ. Η αποβολή στο 24' αποδείχθηκε καθοριστική στην παρθενική της κόντρα με τον Αστέρα. Πλέον κοιτά την επόμενη αγωνιστική που την φέρνει να υποδέχεται- και πάλι ως τυπικά γηπεδούχους -τον Ατρόμητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι του Αστέρα αποθέωσαν τον Εμανουέλ Περόνε την ώρα που μπήκε αλλαγή. Μια όμορφη στιγμή από τον κόσμο των γηπεδούχων που αναγνώρισαν την προσφορά του Αργεντινού τα δύο τελευταία χρόνια στον αρκαδικό σύλλογο.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητές: Κουκουλάκης, Μπαλτάς, Βλάσσης

Αστέρας (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Κοντοές, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκος), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό), Χουάνμα.

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (30' Γκάσιτς), Λεοζίνιο, Χουάνλου (79' Σιλιγαρδάκης), Καζάκης, Μανούσος (75' Περόνε).

Γκολ: 69' Ντε Μπλάσις, 91' Καράσκο

Δοκάρι: 40' Χουάνμα

Κίτρινες κάρτες: 27' Γκόιαν, 42' Πιπίνης - 15' Αναστασιάδης, 42' Σιδεράκης, 55' Χωριανόπουλος, 67' Χουανλού

Κόκκινες κάρτες: 24' Αναστασιάδης (2η κίτρ.)

Ανασκόπηση αγώνα

Από το ξεκίνημα ο Αστέρας πήρε την μπάλα στην κατοχή του, προσπαθώντας να διασπάσει την εξαιρετικά στημένη άμυνα της Καλλονής. Το κατάφερε πρώτη φορά στο 12', αλλά ο Σιδεράκης "έβγαλε" την κοντινή κεφαλιά του Χουάνμα. Νωρίτερα (8') ο Λεοζίνιο δοκίμασε φάουλ σχεδόν από τη σέντρα, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μπορεί να μην έφερε κάποια ευκαιρία, αλλά οδήγησε τον Αναστασιάδη στην αποβολή μόλις στο 24'. Αμέσως μετά (25') ο Σιδεράκης είπε "όχι" στον Ουσέρο σε μακρινό φάουλ που εκτέλεσε.

Με 10 παίκτες η Καλλονή κλείστηκε στο "καβούκι" της και φτάσαμε στο 40' για να μπορέσουν να την απειλήσουν οι γηπεδούχοι. Το δοκάρι σταμάτησε αρχικά τον Χουάνμα και ο Σιδεράκης στη συνέχεια τον Ναβάρο που πήρε το "ριμπαόυντ". Και στο 45' ο Γκόιαν, σε στημένη φάση, αντί να στείλει την μπάλα σε κενή εστία από το ένα μέτρο, την απομάκρυνε! Κάπως έτσι, ο επιθετικός μονόλογος του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο δεν κατέληξε σε γκολ.

Η πίεση των Αρκάδων συνεχίστηκε και με το "καλημέρα" της επανάληψης, με τον Σιδεράκη να σταματά στο 49' σε τετ-α-τετ τον Ντε Μπλάσις. Τα επόμενα καλά σουτ των γηπεδούχων κόντραραν σε σώματα παικτών της Καλλονής που έπεφταν με αυτοθυσία, ενώ αυτό του Τασμπούρη στο 68' έφυγε μόλις άουτ. Η λύτρωση τελικά ήρθε από τον Ντε Μπλάσις στο 69' που απέφυγε τον Λεάντρο και "εκτέλεσε" εξ' επαφής τον αντίπαλο πορτιέρε.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Αστέρας έριξε αισθητά τον ρυθμό του αγώνα κάτι που έγινε φυσιολογικά καθώς μετά την αποβολή και μέχρι το 1-0, οι μηχανές δούλευαν στο φουλ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα, ωστόσο ο παράγοντας κούραση μετά από την υπερπροσπάθεια των "10" , έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Όλα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο 1-0, αλλά ο Καράσκο δεν αστόχησε στις καθυστερήσεις σε τετ-α-τετ απέναντι στον Σιδεράκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός αρτίστας είχε την ψυχραιμία να αποφύγει όμορφα τον Λεάντρο και να "εκτελέσει" άμεσα τον Σιδεράκη λυτρώνοντας τον Αστέρα.

Η απογοήτευση

Αναστασιάδης. Ανεπίτρεπτη για την εμπειρία του η δεύτερη κίτρινη μόλις στο 24ο λεπτό. Όσο και να πάλεψαν στη συνέχεια οι συμπαίκτες του, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.

Στατιστικά αγώνα2Goal01Ασίστ016Τελικές Προσπάθειες87Σουτ εντός μεγάλης περιοχής  06Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής73Κεφαλιές14Αποκρούσεις84Επεμβάσεις2811Κλεψίματα1126Φάουλ187Οφσάιντ07Κόρνερ241Λάθη438/37  Γεμίσματα4/9

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ