2013-09-21 22:30:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Πορεία αντιεξουσιαστών από την πλατεία Παναχαϊκής - Νέος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ.
Νέος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. μετά την εν ψυχρώ δολοφονία Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη. Στη σημερινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο για τη συνέχιση των δράσεων των αντεξουσιαστών όσον αφορά στη δολοφονία του Φύσσα, αποφασίστηκε πορεία για αύριο Κυριακή στις 18:30 από την πλατεία Παναχαϊκής. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο indymedia με τον εξής σχολιασμό: "ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

ΤΑΞΙΚΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ"

Στο μεταξύ, σε κείμενο που έχει αναρτηθεί από την Πάτρα στο indymedia, αναφέρονται τα εξής: "Παύλος Φύσσας. 34χρονος αντιφασίστας πέφτει νεκρός από το χέρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά στην Αμφιάλη Κερατσινίου το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη. Παρουσία των σκυλιών της ομάδας ΔΙΑΣ. Παρουσία μεγάλης ομάδας Χρυσαυγιτών. Αυτή η εικόνα έχει αποτυπωθεί στα μυαλά μας και φλέγει τις ψυχές μας.

Πέραν των συναισθημάτων που μας πλημμύρισαν, σαν γεγονός δεν μας εκπλήσσει
. Ξέρουμε πολύ καλά ποιά είναι η Χρυσή Αυγή δεκαετίες πριν βγει στο πολιτικό προσκήνιο. Δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται για να προστεθεί στην λίστα των δολοφονιών και τραυματισμών μεταναστών, των επιθέσεων σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και σε αυτοοργανωμένους χώρους και σε όποιον και ό,τι προτάσσει, διεκδικεί την ελευθερία. Χίλια δυο περιστατικά για τα οποία γνωρίζουμε και άλλα τόσα που δε μάθαμε ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει, όμως, μία διαφορά: μιλάμε για ένα αντιφασίστα που ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στα νεοναζιστικά αποβράσματα. Όποια, και όσα, ψευτοεπικοινωνιακά κόλπα και να επικαλεστεί ο φασιστικός βόθρος, αύτη την αλήθεια δεν μπορεί να την θάψει.

Ο σκοτεινός καμβάς πάνω στον οποίο συντέθηκε το ειδεχθές αυτό γεγονός είναι γνωστός. Αποτελείται από μια εν σπαραγμώ κοινωνία, στενάζουσα οδυνηρά κάτω από τη ‘’βελουτέ’’ αρβύλα νεοφιλελεύθερων καθαρμάτων, φερομένων ως ικανών και αποφασισμένων να διασώσουν το εγχώριο εκμεταλλευτικό οικοδόμημα με κάθε τρόπο και κόστος. Στο δύσκολο αυτό έργο ιδιωτικοποίησης των πάντων, ισοπέδωσης κοινωνικών και εργατικών κεκτημένων δεκαετιών, βίαιης επιβολής του νόμου και της τάξης διά της –δημοκρατικών ευαισθησιών και κινήτρων πάντα- πυγμής, στο έργο αυτό για την περάτωση του οποίου τους εμπιστευθηκε κομμάτι των τρομαγμένων και πειθηνίων μαζών, δεν έιναι μόνοι. Το πολυπρόσωπο μαντρί εθνικοφρόνων που σέρνουν πίσω τους και τοποθετούν στο κέντρο της πολιτικής αρένας με άμεσο σκοπό είτε την μετατόπιση της προς το ολοκληροτικότερο, είτε την ανάδειξη της δημοκρατικότητας ως την ανώτατη αξία έχει ως προφανή απώτερο στόχο την εξασφάλιση της απαιτούμενης κοινωνικής συναίνεσης στους κρατικούς σχεδιασμούς. Ότι, δε, αποκλίνει από την στένα καθορισμένη νόρμα διαμαρτυρίας καταστέλλεται και χτυπιέται.

Δεν ήταν μόνος αυτός που μαχαίρωσε Είχε μαζί του κι άλλους αφανείς δήμιους. Είχε μαζί του τους θεατές της ΕΛ.Α.Σ, των οποίων, η εμπειρία μας έχει δείξει, ότι οι χρυσαυγίτες είναι τα αγαπημένα παιδιά. Σημαντική μερίδα τους μάλιστα είναι και οι ίδιοι ψηφοφόροι και υποστηρικτές. Είχε μαζί του τους εντολοδόχους δημοσιογράφους, πολλοί εκ των οποίων έσπευσαν να αποσιωπήσουν το γεγονός πριν πάρει διαστάσεις. Είχε μαζί του, τελικά, όλον αυτό το συρφετό που προστατεύει, αναπαράγει και διαιωνίζει τις εξουσιαστικές σχέσεις.

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να οχυρωθούμε ηττοπαθώς πίσω από αιτήματα όπως «να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.». Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν θεσμό, κανέναν κανόνα κοινωνικής ρύθμισης, κανένα νομοθετικό καλούπι για την ανθρώπινη συμβίωση. Δεν θα μπορούσαμε να ζητάμε παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου από το νομικό σύστημα. Είμαστε εχθροί της αστικής δικαιοσύνης, έχοντας δική μας αντίληψη για το σωστό και το λάθος, το δίκαιο και το άδικο. Δεν υπάρχει καμία ποινή γι’ αυτό το σκουπίδι που να μας έφερνε έστω και λίγο πιο κοντά στη δικαίωση για το θάνατο ενός συντρόφου αντιφασίστα. Την ενοχή του, άλλωστε, τη μοιράζεται με τον σιωπηλό και συναινετικό δημοκράτη, τον μισαλλόδοξο και θρασύδειλο ψηφοφόρο αυτής της δράκας δολοφόνων, με τα γουρούνια της ΕΛ.Α.Σ., τους ρουφιάνους των Μ.Μ.Ε., το κράτος, τα αφεντικά.

Αυτό που αναλογεί σε όλους μας είναι το εξ’αρχής αυτονόητο. Να οπλιστούμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι απέναντι στο τέρας του φασισμού, στην εκμετάλλευση, στην εξουσία. Να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας να μην κατρακυλήσουμε στη λήθη, να μην αφήσουμε τον θάνατο να γίνει εικόνα οικεία στην κοινωνία. Να πράξουμε αυτό που αρμόζει, τελικά, στην μνήμη του Παύλου, αλλά και σε όποιον ζει με αξιοπρέπεια την εποχή του. Να μην ησυχάσουμε αν δεν ισοπεδώσουμε εμείς οι ίδιοι, από τα σπλάχνα της κοινωνίας βγαλμένοι, τον εθνικισμό και κάθε κοινωνό του, τον ίδιο τον πολιτισμό της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης μαζί με όλα τα δηλητηριώδη υποπροϊόντα που ξερνάει.

Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ