2013-09-23 20:22:05
Φωτογραφία για Ο Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια του Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μαρούσι
«Τα μικρά έργα είναι τα μεγάλα και κυρίως τα κοινωνικά που ελαφρύνουν τον οικογενειακό και κοινωνικό προϋπολογισμό και επιτρέπουν στις οικογένειες να κινούνται και να αναπνέουν» Ένα νέο παιδικό σταθμό στο Δήμο Αμαρουσίου με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη και του Δημάρχου της περιοχής, κ. Γ. Πατούλη. Το έργο με προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια Ευρώ έχει χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από πόρους του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα μικρά έργα είναι τα μεγάλα και κυρίως τα κοινωνικά που ελαφρύνουν τον οικογενειακό και κοινωνικό προϋπολογισμό και επιτρέπουν στις οικογένειες να κινούνται και να αναπνέουν.

Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με όλα τα παρεμφερή έργα που υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους, σε όλες τις γειτονιές της Αττικής, έρχεται να συμβάλλει στην ελάφρυνση του προϋπολογισμού της ελληνικής οικογένειας, η οποία δοκιμάζεται κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Ιδιαίτερα για τη εργαζόμενη μητέρα η ύπαρξη χώρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών της αποτελεί σημαντική βοήθεια.


Συνολικά κατασκευάζουμε 49 παιδικούς σταθμούς, με προϋπολογισμό 96 εκ. Ευρώ, που θα φιλοξενήσουν περισσότερα από 2.500 παιδιά σε πολλούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, πρόσφατα εντάξαμε στο ΠΕΠ Αττικής την κατασκευή ακόμη 5 νέων παιδικών σταθμών, προϋπολογισμού 11,8 εκ. Ευρώ.

Δεν περιοριζόμαστε όμως μόνον σε αυτά. Ήδη από πόρους του ΠΕΠ Αττικής εκτελείται και βρίσκεται σε ποσοστό ολοκλήρωσης άνω του 30% το έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, ένα έργο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πλέον πολυσύχναστου σημείου της πόλης και να τονώσει σημαντικά την εμπορική δραστηριότητα. Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 7,2 εκ. Ευρώ, σέβεται απόλυτα τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Παράλληλα, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων μας για το 2014 και θα χρηματοδοτήσουμε αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Αττικής δύο έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο συγκεκριμένο Δήμο, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ. Ευρώ».

Λίγα λόγια για το έργο του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού:

Ο βρεφονηπιακός σταθμός, δυναμικότητας 40 θέσεων (εκ των οποίων 10 θέσεις αφορούν νήπια ΑΜΕα) στο Δήμο Αμαρουσίου αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο, με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού, φυτεμένο δώμα με ηλιακούς συλλέκτες για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι σύγχρονης κατασκευής και η αισθητική του είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον και τη γύρω περιοχή. Το έργο προϋπολογισμού 1,8 εκ. Ευρώ, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) και υλοποιήθηκε μέσω της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ