2013-09-24 15:03:23
Φωτογραφία για Έκανε grand chelem και αποδοκιμάστηκε (ξανά)!
Μόνο με θαύμα θα χάσει το 4ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα της καριέρας του ο Sebastian Vettel που σε ηλικία μόλις 26 χρόνων έχει καταφέρει να γίνει αντιπαθής σε μεγάλη μερίδα του κοινού της Formula 1, κάτι που άλλοι πιλότοι χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, να κάνουν τα χίλια μύρια όσα, για να το... καταφέρουν!

Αντιπαθής, σε τέτοιο επίπεδο, μπορείς να γίνεις είτε λόγω χαρακτήρα, είτε λόγω συμπεριφοράς εντός πίστας, είτε γιατί νικάς συνέχεια, σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που το κοινό βαριέται και ξεσπάει πάνω σου.

Το ότι συστηματικά σε κάθε νίκη του από το Βέλγιο και έπειτα ο Γερμανός πιλότος αποδοκιμάζεται στο βάθρο, είναι υπέρ του γιατί όπως και ο ίδιος είπε στη Monza «...προφανώς κάνω καλά τη δουλειά μου».

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός με τα αναρίθμητα ρεκόρ και τα 3 σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

Το ότι κερδίζει συνεχώς δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη δική του και της Red Bull
. Δεν τρέχουν μόνοι τους στο Πρωτάθλημα. Υπάρχουν τόσες κορυφαίες ομάδες που τους παρακολουθούν σαν αποσβολωμένες, ανίκανες να αντιδράσουν, να σαρώνουν τις νίκες και τους τίτλους τα τελευταία χρόνια Στη Σιγκαπούρη, μετά το 3ο grand chelem της καριέρας του (μετά την Ινδία το 2011 και την Ιαπωνία το 2012), ο Γερμανός απέδειξε ότι διαθέτει και χιούμορ. «Προφανώς ταξιδεύουν με λεωφορείο σε κάθε πίστα για να το κάνουν αυτό», σχολίασε αστειευόμενος. Το ότι δείχνει χαρακτήρα ακόμα, είναι προς τιμή του...

«Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι κάνει αυτό το παιδί. Ειλικρινά του βγάζω το καπέλο μου για την εμφάνισή του γιατί οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και θα μπορούσε να είχε ρίξει γύρο σε όλους!», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Mercedes AMG Petronas, Niki Lauda. «Αν είχα τη δυνατότητα θα του έδινα σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την εξαιρετική του οδήγηση γιατί για μένα ήταν απίστευτος», πρόσθεσε ο Αυστριακός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο πλευρό του Vettel και ο Lewis Hamilton: «Κανείς δεν πρέπει να αποδοκιμάζεται για την επιτυχία του, είτε αυτή έρχεται με εύκολο τρόπο είτε με δύσκολο. Είναι τόσο αρνητική συμπεριφορά, ειδικά για κάποιον που δουλεύει τόσο σκληρά για να φτάσει στην επιτυχία. Όνειρο κάθε πιλότου είναι να έχει ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να μπορεί να διεκδικεί νίκες σε κάθε αγώνα. Σίγουρα δεν είναι θετικό πράγμα οι αποδοκιμασίες. Οδεύει προς την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου τίτλου και θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε».

«Υπάρχει ένα μικρό γκρουπ που το κάνει συνέχεια. Είναι άδικο και αντιαθλητικό. Όταν έχεις έναν οδηγό που έχει εξελιχθεί σε serial winner, ο κόσμος ψάχνει να βρει τον πιλότο που θα τον νικήσει. Μπορεί να μην αντιδρά, αλλά και αυτός άνθρωπος είναι, συναισθήματα έχει. Δεν είναι σωστό αυτό που συμβαίνει. Είναι εξαιρετικό παιδί, με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Στο τέλος της ημέρας έχει μεγάλη καρδιά», δήλωσε επ' αυτού ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner.

Η 33η νίκη της καριέρας του και 3η συνεχόμενη στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, ήρθε χρησιμοποιώντας στρατηγική δύο pit stop.

Ο αγώνας ξεκίνησε με υγρασία 67%, με όλους τους οδηγούς πλην του Adrian Sutil (Force India) να έχουν επιλέξει P Zero Red supersoft για την εκκίνηση. Ο πρώτος πιλότος που ήρθε στα pits ήταν ο Raikkonen, για ένα ακόμα σετ supersoft στο 10ο γύρο.

Ο Vettel έκανε ένα μεγάλο πρώτο stint ώστε να δημιουργήσει πλεονέκτημα άνω των 35 δευτερ. πριν την πρώτη του στάση στα pits στον 17ο γύρο για να αλλάξει σε μεσαία ελαστικά, διατηρώντας το προβάδισμά του κατά την επιστροφή.

Στον 25ο γύρο, βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας το οποίο έμεινε στην πίστα για πέντε γύρους. Αρκετοί οδηγοί εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας για να έρθουν στα pits για αλλαγή ελαστικών, αλλά οι πρώτοι τέσσερις (οι οποίοι έτρεχαν με μεσαία γόμα) παρέμειναν στην πίστα, με τη διαφορά του Vettel να περιορίζεται στα 13 δεύτερα.

Παρ' όλα αυτά, ο Γερμανός επέκτεινε το πλεονέκτημά του για να κάνει ένα δεύτερο pit stop, αυτή τη φορά για νέες γόμες supersoft, στον 44ο γύρο χωρίς να χάσει την πρώτη θέση. Αυτό τον ανέδειξε τελικά νικητή με διαφορά 32,6 δευτερολέπτων από τον Alonso!

O Vettel, που πλέον προηγείται με 60 βαθμούς του Fernando Alonso, είπε σχολιάζοντας την 3η συνεχόμενη νίκη του στη Σιγκαπούρη: «Ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο για μας. Στην εκκίνηση υπήρξε μάχη αλλά στη συνέχεια είχαμε πολύ καλό ρυθμό, ειδικά μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας και προσπάθησα να ανοίξω τη διαφορά. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Από τη θέση του οδηγού, οι τελευταίοι δέκα γύροι έμοιαζαν να μη τελειώνουν ποτέ. Διατήρησα την αυτοσυγκέντρωση μου, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου πόσο εύκολο είναι να κάνεις λάθος εδώ. Οι τοίχοι είναι πολύ κοντά και αν δεν προσέχεις, όλα μπορούν να πάνε στραβά πολύ γρήγορα. Επικεντρώθηκα στο να φρενάρω σωστά και να προφυλάσσω τα ελαστικά μου. Δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοια υπεροχή, είναι όμως αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όλοι δουλεύουν σκληρά και το μυστικό μας, αν υπάρχει τέτοιο, είναι πως αγαπάμε αυτό που κάνουμε και είμαστε παθιασμένοι με αυτό. Οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, λόγω της ζέστης, όμως όλοι στην ομάδα πάντα δουλεύουν σκληρά και αυτό κάνει τη διαφορά. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους στην ομάδα, για το προνόμιο που μου έχουν χαρίσει, να οδηγώ αυτό το μονοθέσιο».

«Η εμφάνιση του Sebastian ήταν φανταστική. Ήταν από τους καλύτερους αγώνες του, ειδικά μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η είσοδός του στην πίστα, δεν ήταν το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί για εμάς και ο Sebastian έπρεπε να 'χτίσει' διαφορά 27 δευτερολέπτων. Κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα 30 δευτερολέπτων σε 15 γύρους, γυρνώντας στην πίστα δύο δευτερόλεπτα στο γύρο ταχύτερα από τον πλησιέστερο αντίπαλο! Ήταν απίστευτη προσπάθεια, επιβλητική και πανάξια νίκη», είπε από την πλευρά του ο Horner.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ