2013-09-25 18:20:46
Φωτογραφία για Η Χρυσή Αυγή εκβιάζει με ομσδική παραίτηση των βουλευτών της
Της Μαρίνας Μάνη

Οι διαρροές περί ομαδικής παραίτησης του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν στα πολιτικο-δημοσιογραφικά γραφεία από το πρωί. 

Σύμφωνα με αυτές, το σχέδιο είναι μέσα από την ομαδική παραίτηση να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που θα μείνουν «ορφανές» από Χρυσαυγίτες βουλευτές. 

Σε μια τέτοια περίπτωση βεβαίως η επαναληπτική αναμέτρηση θα αφορά μόνο στην κάλυψη των κενών εδρών και όχι του συνόλου των εδρών των περιφερειών –ό,τι δηλαδή είχε συμβεί το 1992 με τις επαναληπτικές εκλογές στη Β΄ Αθήνας, όταν ο Δημήτρης Τσοβόλας έχασε την έδρα του λόγω Ειδικού Δικαστηρίου. 

Εάν πάντως η Χρυσή Αυγή υλοποιήσει την απειλή της τότε, λόγω του μεγάλου αριθμού βουλευτών (18 έδρες) που διαθέτει, δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις που να οδηγήσουν σε γενικές εκλογές αντί σε επαναληπτικές. 

Αυτό είναι το σενάριο των απαισιόδοξων πολιτικών κύκλων. Το αισιόδοξο είναι είτε να γίνουν επαναληπτικές χωρίς καν τη συμμετοχή των υπολοίπων κομμάτων είτε, κατά μια πιο τολμηρή εκδοχή, να μείνει η Βουλή με 18 έδρανα κενά.

capital.gr

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ