2013-09-25 23:57:05
Φωτογραφία για Ο πρώτος «πειρατής» αξονικός τομογράφος για παιδιά
Το άγχος της αξονικής τομογραφίας αυξάνει τον πόνο και κάνει την όλη διαδικασία περισσότερο επώδυνη για τους μικρούς ασθενείς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που έχει λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια μίας ιατρικής εξέτασης, θα βιώσει λιγότερο πόνο και η όλη διαδικασία θα είναι λιγότερο δραματική.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο New York-Presbyterian Morgan Stanley αγόρασε πρόσφατα αξονικό τομογράφο- πειρατή -προκειμένου οι μικροί ασθενείς να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος.

Ο δρ Carrie Ruzal-Shapiro, επικεφαλής της παιδιατρικής ακτινολογίας, δήλωσε ότι οι πειρατές κέρδισαν τις εντυπώσεις επειδή «ήταν χαριτωμένοι»

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την διακόσμηση που κάθε άλλο θυμίζει αίθουσα νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αρνητική αντίδραση.

Η καλύτερη απάντηση που δίνουν στους γιατρούς είναι όταν οι ασθενείς βιάζονται να τελειώσουν τις εξετάσεις «για να βγουν να παίξουν».


Παρόλο που η εξέταση διαρκεί μόνο ένα λεπτό, η προετοιμασία κρατάει περίπου 10 με 15 λεπτά διαδικασία ιδιαίτερη αγχωτική για τα παιδιά.

Ο αξονικός τομογράφος πειρατής «επιτρέπει στα παιδιά να φανταστούν ότι βρίσκονται κάπου αλλού» επισημαίνει ο Dr Ruzal-Shapiro και «γι' αυτό δεν είναι τρομακτικό ».

Η διαδικασία γίνεται ανώδυνη και ευχάριστη αφού οι ασθενείς που υποβάλλονται για αξονική τομογραφία θα μπορούσαν να είναι για κάτι σοβαρό όπως ο εντοπισμός τυχόν καρκίνου ή κάτι απλό όπως έλεγχος σχετικά με κατάγματα των οστών.

Εκτενής έρευνα έχει δείξει ότι το άγχος αυξάνει τον πόνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί που έχει λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια μίας ιατρικής εξέτασης, θα βιώσει λιγότερο πόνο και η όλη διαδικασία θα είναι λιγότερο δραματική.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο New York-Presbyterian Morgan Stanley αγόρασε πρόσφατα αξονικό τομογράφο- πειρατή -προκειμένου οι μικροί ασθενείς να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αξονικός τομογράφος πειρατής αλλά και η γενικότερη διακόσμηση του δωματίου η οποία βοηθά τα παιδιά να απαλλαγούν από το άγχος της εξέτασης.

briefingnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ