2013-09-26 18:38:03
Φωτογραφία για Kαι τυπικά τέλος για το δήμαρχο Iθάκης
Το πρωί της Τρίτης παρέλαβε επισήμως ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός την Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για την παύση από τα καθήκοντά του, την οποία επέδωσε με αποδεικτικό παραλαβής, κλαίγοντας(!) μία υπάλληλος του Δήμου. Μετά την παραλαβή της απόφασης του Υπουργού, τη έσκισε επιδεικτικά θέλοντας να δείξει ότι μια τέτοια απόφαση δεν το αγγίζει και την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του!!! Μπορεί ο κ. Κασσιανός με δηλώσεις του σε εφημερίδα της Κεφαλονιάς να ισχυρίζεται «Σχετικά με το τι ισχύει για την παύση από τα καθήκοντά μου μετά την Απόφαση του κ. υπουργού, σύμφωνα με την ερμηνεία του Καλλικράτη (άρθρο 234 παρ. 6) από τους νομικούς μου συμβούλους, μέχρι την εκδίκαση της αίτησής μου από την Επιτροπή Αναστολών και της έκδοσης της σχετικής απόφασης από το Σ.τ.Ε., αναστέλλεται η εκτέλεση της Απόφασης του υπουργού και θα ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου ως δήμαρχος Ιθάκης.


Η υπόθεση αυτή, έχει πολύ δρόμο ακόμα, είναι πολύπλοκη και έχει τραβήξει τη νόμιμη οδό για την διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου».

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το ξέρει καλά το ίδιος και οι νομικοί του συμβούλοι που τον κατευθύνουν, απλά αρέσκεται να παραμυθιάζει τον κόσμο. Ήδη την Τετάρτη το απόγευμα κάλεσε τους συμβούλους του στο καφενείο της Κατίνας για να τους ενημερώσει και να στρώση χαλί για την εκλογή της αδελφής και Προέδρου του ΔΣ.

Επιστολή προς το Δήμο Ιθάκης, υπόψη της κ. Ελένης Ραυτοπούλου (πρώτης σύμβουλου της πλειοψηφίας) και με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς απέστειλαν οι επικεφαλείς των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιθάκης Λιβιτσάνης του ΙΘΑΚΗ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ και Σκληρός της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. «Κυρία Ραυτοπούλου, όπως γνωρίζετε, ο κ. Κασσιανός έχει παυθεί από το αξίωμα του δημάρχου Ιθάκης, προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο και κατ' επέκταση και το δημοτικό συμφέρον. Μάλιστα την 25η Σεπτεμβρίου 2013 του επιδόθηκε και η σχετική Υπουργική Απόφαση της παύσης από τα καθήκοντά του.

Κατόπιν αυτών, σας παρακαλούμε όπως με έγγραφό σας ενημερώσετε : Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων -Το δίκτυο Μικρών Νησιών -Τους δημοτικούς συνδυασμούς -Τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου -Τους προϊστάμενους των Υπηρεσιών του Δήμου -Το Λιμενικό Ταμείο και κάθε υπηρεσία ή φορέα στον οποίο ο Δήμος εκπροσωπείτο από τον κ. Κασσιανό ,ότι από τις 25-09-2013 ο κ. Κασσιανός ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ αφού έχει παυτεί από το αξίωμά του.

Θεωρούμε, όπως και σεις πιστεύουμε, απαραίτητη αυτή την ενημέρωση, προκειμένου να ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ από τυχόν ενέργειες μη εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Τέλος ζητάμε όπως μας κοινοποιήσετε το συγκεκριμένο έγγραφό σας».

Εν τω μεταξύ επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Ιθάκης όταν ενεφανίσθη ο κ. Κασσιανός θέλοντας να δώσει οδηγίες σε υπαλλήλους του Δήμου, όταν υπάλληλος αγανακτισμένος για την στάση αυτή του πρώην Δημάρχου ειδοποίησε και κατήγγειλε το γεγονός τον Εισαγγελέα.

O κ. Κασσιανός, όπως ήδη έχουμε γράψει, πρόκειται να καταθέσει αίτηση για ακύρωση και αναστολή της εκτέλεσης της Απόφασης του υπουργού στο Συμβούλιο της Επικρατείας , το οποίο θα κρίνει την υπόθεση.
vlahatasamis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ