2013-09-27 01:00:11
Φωτογραφία για Μάθε για τη θάλασσα ... με πείραμα!
της Κορίνας Καφετζοπούλου

Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς οι ερευνητές της θάλασσας κάνουν τα πειράματά τους με τα μπουκαλάκια τους. Πώς ερευνούν την ατμόσφαιρα της θάλασσας και πώς όλα αυτά επηρεάζουν το βυθό τη γη και κατά συνέπεια τον άνθρωπο.

Όλες αυτές τις απορίες των μεγάλων και κυρίως των μικρών, οι επιστήμονες του Ενυδρείου Κρήτης θα τις λύσουν μπροστά στα μάτια τους! Και επειδή μετά το πρώτο πείραμα ακολουθεί πάντα κι άλλο θα είναι εύκολο να το κάνουν στο σπίτι με υλικά από τη κουζίνα.

Το Ενυδρείο Κρήτης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας καθημερινά από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 29/9 με διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.Στο Ενυδρείο Κρήτης, μια μικρογραφία του θαλάσσιου κόσμου οι παράμετροι αυτοί ελέγχονται καθημερινά για την φροντίδα των οργανισμών», είπε στο MadeinCreta η κ. Θάλεια Πολυχρονάκη, από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενυδρείου Κρήτης


Η κ.Πολυχρονάκη

Επιπλέον το Σάββατο 28/9 και την Κυριακή 29/9, από τις 18:00 ως τις 19:00 θα γίνουν επιδείξεις πειραμάτων με απλά καθημερινά αντικείμενα και υλικά και με αυτόν τον τρόπο θα μελετήσουν σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ζωή στη θάλασσα.

«Η αλατότητα, η θερμοκρασία, η διαφορά στις πυκνότητες, η οξύτητα ή η αλκαλικότητα (pH), η πίεση, η συγκέντρωση αερίων στο νερό είναι πολύ σημαντικοί παράμετροι που επηρεάζουν το θαλάσσιο περιβάλλον, όλα αυτά θα γίνουν μπροστά τα μάτια των παιδιών.

Στο Ενυδρείο Κρήτης, μια μικρογραφία του θαλάσσιου κόσμου οι παράμετροι αυτοί ελέγχονται καθημερινά για την φροντίδα των οργανισμών», είπε στο MadeinCreta η κ. Θάλεια Πολυχρονάκη, από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενυδρείου Κρήτης.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε σε ένα δοχείο πολύχρωμες στρωματώσεις νερού ή μια πολύχρωμη κολώνα με υλικά απ’την κουζίνα μας; Γιατί δεν αναμειγνύονται; Μπορούμε να συγκρίνουμε την οξύτητα ουσιών με ένα λάχανο; Πώς μπορούμε να φουσκώσουμε ένα μπαλόνι με αέρα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό;

Ερωτήματα που θα απαντηθούν με απλά πειράματα.

Οι άνθρωποι του Ενυδρείου θέλουν να δείξουν ότι η επιστήμη δεν είναι κάτι απόμακρο και δε συμβαίνει μόνο στα επιστημονικά εργαστήρια. Είναι δίπλα μας, τη βιώνουμε συνέχεια, στην καθημερινότητά μας, και μπορεί να γίνει και διασκεδαστική!

Για άλλη μια φορά το Ενυδρείο Κρήτης, πιστό στο σκοπό του να ενημερώνει και να επιμορφώνει για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον, εκλαϊκεύει σχετική πληροφορία και φέρνει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ