2013-09-29 10:03:07
Φωτογραφία για Η σύσκεψη υπουργών λίγο πριν από τις συλλήψεις
Σε προγραμματισμένη σύσκεψη που είχαν οι κ.κ. Αθανασίου, Δένδιας, Μιχελάκης και Βορίδης, για τη νομοθετική ρύθμιση, σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

ο υπουργός δικαιοσύνης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει «δέσει» πλέον με συγκεκριμένα στοιχεία πρόσωπα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το Εθνος, τότε ήταν που τέθηκε για πρώτη φορά επισήμως θέμα σύλληψης και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και, παρά το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν ονόματα, όλοι αντελήφθησαν ότι το «χτύπημα» της Δικαιοσύνης στην εγκληματική οργάνωση επρόκειτο να είναι συντριπτικό.

Λίγο πριν από τις έντεκα τη νύχτα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των ερευνών, σημειώνοντας ότι από την εικόνα που είχε εκείνη τη στιγμή από τους εισαγγελείς είναι πως τεκμηριώνεται πλέον η κατηγορία για δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.


Μετά από αυτή την επικοινωνία ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε τον υπουργό δημόσιας τάξης και τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλο ωστε να είναι σε επιφυλακή.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου με το που ξεκίνησαν οι συλλήψεις, ο κ. Δένδιας, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει.

Ο κ. Σαμαράς, γράφει η εφημερίδα, μετέβη αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου και σε σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες, αποφασίστηκε να μην γίνει καμία παρέμβαση από τον ίδιο επί του παρόντος, προκειμένου να καταδειχθεί ότι το όλο ζήτημα αποτελεί πλέον αποκλειστική ευθύνη της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ