2013-09-30 14:34:05
Φωτογραφία για Έτσι γίνεται η ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη
Καλαμαριά Θεσσαλονίκης: Μία εικόνα συνηθισμένη για όλη τη Θεσσαλονίκη που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια την ανακύκλωση με τους μπλε κάδους.

Ο φωτογραφικός φακός του thousandnews.gr αποτυπώνει μία μάλλον συνηθισμένη εικόνα:

Ένας άνδρας γύρω στα 40, σέρνει ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ όπου τοποθετεί ότι "χρήσιμο" υλικό αναδείξει η ανασκαφή του στους μπλε κάδους της περιοχής.

Το φαινόμενο των "πειρατών" των κάδων φούντωσε κατά τα χρόνια του μνημονίου στην Ελλάδα και πήρε μεγάλες διαστάσεις όσο βαθαίνει η ύφεση κι η ανεργία.

Αναζητούν κυρίως μέταλλα, καθώς λόγω και της αύξησης των τιμών τους, πουλώντας τα σε μάντρες, εξασφαλίζουν ικανοποιητικό μεροκάματο.

Το χειρότερο από όλα είναι αυτές οτι αυτές οι εικόνες έχουν γίνει πλέον τόσο συνηθισμένες, που ελάχιστοι πλέον σοκάρονται βλεποντας οτι ψάχνει ο κόσμος, θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια του, στα σκουπίδια για να βγάλει λεφτά να ζήσει. Το ακόμη πιο κακό είναι οτι ίσως κάποιοι "επιτρέπουν" αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται ώστε ένας αριθμός πολιτών να βρίσκει έστω κάτι για να επιβιώσει με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Κι ας προσπαθεί η πολιτεία να αξιολογήσει δήθεν το βαθμό των προβλημάτων που δημιουργεί στο περιβάλλον αλλά και τα χαμένα έσοδα του συστήματος ανακύκλωσης.

thousandnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ