2013-10-03 00:16:40
Φωτογραφία για Γιάννης Κυριόπουλος vs Δημήτρη Βαρνάβα «ΕΟΠΥΥ. Η κρίση καί η διέξοδος. »
ISARKADIAS.GR

      

Παρακαλούμε θερμά να αναρτήσετε την απάντησή μας στο άρθρο του κ. Βαρνάβα με τίτλο “Ο Μη-Κυβερνητικός κ. Κυριόπουλος”

Professor John Kyriopoulos

Head of Dept. of Health Economics

Dean

National School of Public Health

196 Alexandras Av., 11521 Athens, Greece

Ο Μη-Επιμελής και Επιπόλαιος (;) κ. Βαρνάβας

1. Σε σχετικό ατεκμηρίωτο και επιπόλαιο σχόλιο του ( www.ygeianet.gr/box/cal/21894.pdf ) με τίτλο “Ο Μη Κυβερνητικός κ. Κυριόπουλος” ο κ. Βαρνάβας διατυπώνει τρία “ανακριτικού” χαρακτήρα ερωτήματα αναφορικά με τη σχέση του “Forum για την Υγεία και τις Πολιτικές Υγείας” και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και την εμπλοκή εμού προσωπικά.

Έχει την ευθεία, άμεση και χωρίς περιστροφές απάντηση

(α) Το Forum δεν είναι οργάνωση και ως εκ τούτου δεν έχει νομική υπόσταση, καταστατικό, έδρα, διοίκηση, μέλη, πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα, ταμία και άλλα σχετικά.


(β) Το Forum είναι εκδήλωση και δραστηριότητα, η οποία αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων δεκαετιών από μια ολιγάριθμη και ελεύθερη άτυπη ένωση φυσικών προσώπων, τα οποία εργάζονται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και άλλους φορείς σχετιζόμενους με την υγεία, τα οποία διαλέγονται “χωρίς όρους και χωρίς όρια”.

(γ) Το Forum ως δραστηριότητα (βεβαίως μη κυβερνητική, μη κομματική, μη συνδικαλιστική) είναι μία μη περιοδική συνάντηση διαλόγου και προβληματικής με σκοπό την αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και την πρόσκτηση γνώσης.

(δ) Το Forum ως επιστημονική και “πολιτική” δραστηριότητα είναι ανοικτή και ελεύθερη και συγκροτείται στη βάση μιας συγγενούς αντίληψης πολιτικής θεωρίας, επιστημονικής μεθόδου και ιδεολογικής προσέγγισης και διαβουλεύεται σε θέματα επιστημολογίας, φιλοσοφίας και ιστορίας της υγείας και της ιατρικής περίθαλψης με σκοπό την προαγωγή της κοινωνικής ισότητας, της ιατρικής αποτελεσματικότητας και της αποδοτικής χρήσης των πόρων στον υγειονομικό τομέα.

(ε) Το Forum ως δραστηριότητα είναι γνωστό στους επιστήμονες και ερευνητές των υπηρεσιών υγείας και γενικά σε όσους πιστεύουν ότι “για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να τον κατανοήσουμε” και έχει συμβάλλει με μια σειρά επιστημονικών δραστηριοτήτων και εκδόσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως εκ τούτου ο “παρορμητικός” κ. Βαρνάβας έχει κάνει “λάθος στη διεύθυνση” στο θέμα αυτό και υποχρεούται ως ελάχιστο δείγμα γενναιότητας στην έκφραση λύπης και ανασκευή του δυσφημιστικού και επιπόλαιου σχολίου του.

Ευλόγως αναμένω μια ευθεία, άμεση και χωρίς περιστροφές ανταπόκριση. Τελεία και παύλα.

Βεβαίως η ελευθερία του συνέρχεσθαι και η έκφραση της επιστημονικής γνώμης

(ακαδημαϊκό άσυλο) δεν τίθενται στην κρίση του κ. Βαρνάβα και δεν μπορεί να

αποτελέσουν πεδίο διαπραγμάτευσης μαζί του.

Γιάννης Κυριόπουλος

Καθηγητής

Κοσμήτωρ Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

ΥΓ. Για την ενημέρωση και την “ανακριτική περιέργεια” του κ. Βαρνάβα το Forum δεν έχει ΑΦΜ, δεν έχει εισπράξει ή δαπανήσει ούτε ένα (1) €, δεν έχει εκτελέσει προγράμματα και μελέτες και κατά συνέπεια δεν εκκρεμεί καμία “εισαγγελική έρευνα” πλην αυτής… του κ. Βαρνάβα.

Έλεος… και επιστροφή στο μέτρο.

-----------------------------

Ακολουθεί απάντηση του Δημήτρη Βαρνάβα

κ. Κυριόπουλε

Καλό θα ήταν ν΄ αφήσετε να περάσουν λίγες μέρες πριν απαντήσετε, διότι όπως φαίνεται βιαστήκατε και γράψατε την επιστολή σας σε καθεστώς οργής και πανικού.

Σας πληροφορώ ότι ο υπογράφων δεν είναι καθόλου επιπόλαιος, όπως ισχυρίζεστε. Ξέρει πολύ καλά τι γράφει και το τεκμηριώνει απόλυτα. Δε νομίζω πως σας διέφυγε ότι στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Ygeianet υπήρχε σύνδεσμος που οδηγούσε κατευθείαν στην ιστοσελίδα του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου1 και ασφαλώς θα είδατε εκεί και στην ενότητα «Εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ΜΚΟ» να φιγουράρει η καταχώριση:

http://www.loverdos.gr/gr/article_detail.php?Mid=22&Sid=24&sub1=1&sub2=1&fCat=&art=1452

FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ αριθ. Μητρώου: 179

Λ. Αλεξάνδρας 196

11521 Αθήνα

Πως προέκυψε κ. Κυριόπουλε η οργάνωσή σας να έχει αριθμό Μητρώου 179 και διεύθυνση αυτή της ΕΣΔΥ, ενώ εσείς ισχυρίζεστε πως είναι ανύπαρκτη «δεν είναι οργάνωση και ως εκ τούτου δεν έχει νομική υπόσταση, καταστατικό, έδρα, διοίκηση, μέλη, πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα, ταμία και άλλα σχετικά». Πρόκειται για οφθαλμαπάτη ή μήπως όλα αυτά τα κατασκεύασε ο κ. Λοβέρδος για να σας διασύρει; Αν ναι, μπορείτε να τον εγκαλέσετε. Πάψτε όμως να υποδύεστε άγνοια, ενώ ξέρετε καλά ότι το όνομά σας ως Προέδρου ΜΚΟ φιγουράρει εκτός της προσωπικής ιστοσελίδας του κ. Λοβέρδου και σε δεκάδες ακόμη ιστοσελίδες, χωρίς ποτέ να το έχετε διαψεύσει. Γιατί λοιπόν σας έπιασε όψιμα η ευθιξία και μάλιστα ζητάτε να σας υποβάλλω τη συγνώμη και τη λύπη μου;

Όντως λυπάμαι κ. Κυριόπουλε.

Λυπάμαι επειδή ένας άνθρωπος με τη δική σας θέση και διαδρομή προσπαθεί να κρύψει κάτι που δεν κρύβεται, τόσο οφθαλμοφανές και κραυγαλέο.

Ευελπιστώντας ότι αντί υπεκφυγών θα υπάρξει μια πιο ψύχραιμη και ειλικρινής απάντηση εκ μέρους σας 

Δημήτρης Βαρνάβας

preliminary_programme_forum_Kalamata κλικ εδώ 

απάντηση κυριόπουλου & βαρνάβα 21961 κλικ εδω
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ