2013-10-07 10:25:11
Φωτογραφία για ΝΤΑΝΣΤΟΝ : ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ «Γ...Ε ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!»
Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, Μπράϊαντ Ντάνστον, παραχώρησε συνέντευξη στο "gazzetta.gr".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

- Η επιστροφή σου στην χώρα μας μετά 2,5 χρόνια (σ.σ.: την περίοδο 2010-11 έπαιξε για μισή σεζόν στον Άρη), συνδυάζεται με την, έως τώρα, μεγαλύτερη προαγωγή στην επαγγελματική σου καριέρα;

«Όλα αυτά που βιώνω καθημερινά από τη στιγμή άρχισε η προετοιμασία έως τώρα, με κάνουν να νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή μου να έρθω στον Ολυμπιακό! Όλα είναι εκπληκτικά, η οργάνωση, η δουλειά των προπονητών, η εξυπηρέτηση από τους ανθρώπους της ομάδας, αποδεικνύουν ότι ο σύλλογος δουλεύει σε πολύ επαγγελματικά πρότυπα... Ώρες-ώρες όταν μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ σε ποιες ομάδες έπαιζα και σε τι αγωνιστικό επίπεδο έπαιζα πριν από λίγα χρόνια και που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, νιώθω πολύ ικανοποιημένος, αλλά ακόμη έχω πολλά να αποδείξω, οπότε σχεδόν αμέσως επαναφέρω τον εαυτό μου στην πραγματικότητα...»


- Είναι αλήθεια ότι οι εξαιρετικές σου εμφανίσεις με την Βαρέζε, σε έφεραν μία ανάσα από την μετακόμισή σου στο πολύ κοντινό Μιλάνο, αλλά τελικά την τελευταία στιγμή προτίμησες τον πρωταθλητή Ευρώπης;

«Πράγματι, οι δύο αυτές προτάσεις μου έγιναν με διαφορά λίγων ημερών και μετά από ώριμη σκέψη που δεν βασίστηκε κυρίως σε οικονομικά κριτήρια, έκρινα ότι η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό, θα ήταν πιο χρήσιμη για την καριέρα μου!»

- Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην αφετηρία της Ευρωλίγκα, έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο, ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας χάσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό... Πως αντιμετωπίζεις γενικά την πίεση που έχει η νέα σου ομάδα σε κάθε αγώνα;

«Δεν με ενοχλεί καθόλου, γιατί γενικά είμαι τύπος που έχω πολύ υψηλές απαιτήσεις πρώτα από τον εαυτό μου! Οπότε για μένα είναι ό,τι καλύτερο να βρίσκομαι σε μία ομάδα που είναι "καταδικασμένη" να πρωταγωνιστεί και να στοχεύει ψηλά! Προσωπικά έχω μάθει να αντιμετωπίζω το κάθε παιχνίδι ως μία ξεχωριστή πρόκληση, λες και είναι ένας τελικός, οπότε δεν έχω πρόβλημα με την πίεση...»

- Δεν σε απασχολεί ούτε το γεγονός, ότι οι φίλαθλοι της ομάδας, μοιραία, θα μπουν στην διαδικασία να σε συγκρίνουν με τον Κάϊλ Χάϊνς, που το καλοκαίρι μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ, με την ταμπέλα του εκ των πιο επιτυχημένων ξένων παικτών στην ιστορία της ομάδας;

«Είμαστε λίγο διαφορετικοί παίκτες, όπως διαφορετική είναι και η περυσινή με την εφετινή ομάδα, αλλά αναμφίβολα, καλούμαι να γεμίσω πολύ "μεγάλα" παπούτσια! Δεν ξέρω αν θα έχω παρεμφερή ρόλο με τον Κάϊλ, όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όχι τόσο για να του μοιάσω ή να τον ξεπεράσω, αλλά για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της... Αν τα καταφέρουμε, θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...»

- Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τους συμπαίκτες σου; Ποιος σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο;

«O Σπανούλης!!! Είχα παίξει εναντίον του στο παρελθόν και φυσικά ήξερα ότι είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά κάνοντας λίγες προπονήσεις μαζί του, κατάλαβα γιατί όλοι τον αποκαλούν μεγάλο ηγέτη! Είναι πολύ καλύτερος από ότι νόμιζα και βλέπει το παιχνίδι με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που τον καθιστά ξεχωριστό...»

- Τι ακριβώς εννοείς;

«Δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω, απλά έχει ένα ξεχωριστό ένστικτο στο να καταλαβαίνει το παιχνίδι και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, είτε πρόκειται να εκτελέσει είτε να δημιουργήσει... Σε μία από τις πρώτες προπονήσεις που έκανε με την ομάδα, βγήκα στην κορυφή για να δώσω ένα screen κι έκοψα μέσα στη ρακέτα, εφαρμόζοντας το pick'n'roll... Από τη θέση που βρισκόταν και την κλίση που είχε το σώμα του, όταν πέρασε από το screen, ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον να με βρεί κάτω από το καλάθι, ενώ συν τοις άλλοις, η πάσα ήταν ριψοκίνδυνη... Ωστόσο, τα κατάφερε με πολύ απλό τρόπο και πραγματικά με άφησε άναυδο! Γενικά, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η ικανότητα που έχει να "τραβάει" πάνω του 2-3 αντιπάλους, αφήνοντας ελεύθερους τους συμπαίκτες του... Είχα μάθει να είμαι συγκεντρωμένος όταν δεν έχω την μπάλα στα χέρια μου, με τον Billy όμως, πρέπει να έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα αν θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός δέκτης...»

- Έχεις ακούσει καθόλου τη λέξη "Παναθηναϊκός" στα αποδυτήρια;

«(χαμογελάει!!)... Πιο πολύ την ακούω στον δρόμο, παρά στα αποδυτήρια! Όσοι φίλαθλοι με σταματάνε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου πουν "γ...ε τον Παναθηναϊκό"! Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ παθιασμένη αντιπαλότητα και παρ' ότι το πρώτο ντέρμπι θα γίνει χωρίς κόσμο, ανυπομονώ να ζήσω αυτή την μεγάλη πρόκληση! »
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ