2013-10-08 14:22:15
Φωτογραφία για Ο Δήμος Πατρέων στο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου
Ο Δήμος Πατρέων είναι ο πρώτος μεγάλος Δήμος της χώρας, που στις 11 Σεπτεμβρίου, εντάχθηκε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

Για την πραγματοποίηση της ένταξης καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια από την Ομάδα Εργασίας για τη βελτίωση των δεδομένων του Δημοτολογίου σε συνεργασία με ολόκληρο το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιώντας σωρεία διορθώσεων δημοτολογιακών δεδομένων, αντιστοιχίσεων, διασυνδέσεων κ.λπ.

Ο Δήμος Πατρέων, μέσα από τη λειτουργία του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος στοχεύει να διενεργεί, διαχειρίζεται, ελέγχει και παρακολουθεί αποτελεσματικότερα τις πάσης φύσεως μεταβολές της αστικής και δημοτικής κατάστασης των πολιτών.

Το σύστημα θα συμβάλει:

*Στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών που συναλλάσσονται σε καθημερινή βάση με το Δήμο Πατρέων, μέσω διαδικασιών και εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.


*Στη βελτίωση παροχής υπηρεσιών φορέων του δημοσίου τομέα οι οποίοι χρησιμοποιούν δεδομένα του δημοτολογίου μας.

*Στην επίτευξη σημαντικών στόχων στον τομέα του εκσυγχρονισμού.

*Στη διαμόρφωση όρων "διαφάνειας" και "αυξημένης πρόσβασης " στην πληροφόρηση του πολίτη σχετικά με ζητήματα ενδιαφέροντός του.

Η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, αναφέρεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες και υπογραμμίζει ότι τα πρώτα αποτελέσματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου, θα είναι σύντομα ορατά, λόγω της απλούστευσης των διαδικασιών στην τήρηση των στοιχείων της αστικής κατάστασης των πολιτών.

Παράλληλα, η κυρία Ανδρικοπούλου, ευχαριστεί την Ομάδα Εργασίας του Δήμου, για τις προσπάθειες που κατέβαλε, έτσι ώστε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, να ενταχθεί ο Δήμος Πατρέων στο σύστημα και μάλιστα να είναι ο πρώτος μεγάλος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που το πέτυχε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ