2013-10-08 19:00:17
Φωτογραφία για Βαριά η λίστα με τα προαπαιτούμενα ενόψει Eurogroup
Ενημέρωση από την Τρόικα για Ελλάδα, αλλά όχι αποφάσεις στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. «Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, περιμένουμε να δούμε τον προϋπολογισμό για το 2014 » δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ι

διωτικοποιήσεις, κινητικότητα/διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων, ψήφιση του νέου κώδικα δικηγόρων και αναδιάρθρωση /εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί το υπόλοιπο της δόσης που εκκρεμεί από τον Ιούλιο ύψους ενός δισεκατομμυρίου, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες.

Με το βλέμα στραμμένο στο Λουξεμβούργο και το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο Ελληνικό Πρόγραμμα θα ληφθούν πριν το τέλος του 2013, ενώ το ζήτημα της νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί από το Eurogroup μετά τον Απρίλη του 2014, αφού πρώτα η Eurostat επιβεβαιώσει ότι η χώρα μας έκλεισε το 2013 με πρωτογενές πλεόνασμα.

Χριστίνα Βασιλάκη, ανταποκρίτρια του TPP στις Βρυξέλλες logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ