2013-10-08 19:01:03
Φωτογραφία για ΠΡ. Ηλίας – 40 μάρτυρες: «Ή παρατάμε τα σπίτια μας ή παίρνουμε το νόμο στα χέρια» λένε οι κάτοικοι!
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι περιμετρικά του λόφου των 40 Μαρτύρων αλλά και νοτιοδυτικά του Προφήτη Ηλία στις Αχαρνές! Η… κατάληψη της δημόσιας περιουσίας, αλλά και εγκαταλελειμμένων κατοικιών με την ταυτόχρονη κατασκευή παραπηγμάτων από ΡΟΜΑ δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες στην περιοχή.

Όμως, εκτός από το… αισθητικό κομμάτι, στις συγκεκριμένες συνοικίες έχουμε καθημερινά σχεδόν κλοπές αυτοκινήτων, επιθέσεις σε πεζούς, αλλά και κλοπές σε οτιδήποτε περιέχει σίδηρο, χαλκό ή αλουμίνιο. Ένα ακόμη γκέτο έχει δημιουργηθεί στην πόλη που κανείς δεν φαίνεται να θέλει να διαλύσει! Στα σύνορα Αχαρνών – Άνω Λιοσίων η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, το ίδιο βέβαια ισχύει και για την βόρεια πλευρά του λόφου, μεταξύ Αχαρνών – Ζεφυρίου. Οι δύο λοφίσκοι των Αχαρνών θα μπορούσαν να είναι σήμερα σήμα κατατεθέν ως πάρκα πρασίνου, όμως καταντήσει να είναι οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές!


Όπως δηλώνουν κάτοικοι στο ACHARNORAMA πλέον η μόνη λύση για να προστατεύσουν τις περιουσίες αλλά και τις οικογένειες τους είναι να πάρουν το νόμο στα χέρια «Η Αστυνομία απλά κάνει καταγραφές συμβάντων γιατί αυτές λέει είναι οι εντολές! Ένας μάλιστα αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σε περιστατικό που συνέβη πριν από 2 περίπου εβδομάδες όταν τα.. άκουγε από τους κατοίκους για την έλλειψη αστυνόμευσης, τους προέτρεπε να εγκαταλείψουν την περιοχή! Εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς, να λέμε πάλι καλά που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να εισβάλλουν μέσα στα σπίτια, αν και δεν νομίζω να αργήσει και αυτό…» δηλώνει κάτοικος, ενώ συμπληρώνει πως: «Αν η περιοχή δεν κηρυχτεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αργήσουμε να αρχίσουμε να μετράμε και θύματα…»

Κράτος εν κράτει θα λέγαμε εμείς πως επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή με τους «υπεύθυνους» να σφυρίζουν αδιάφορα στην παρανομία, είτε αυτή λέγεται αυθαίρετη δόμηση, καταπάτηση περιουσιών, δημόσιας έκτασης, είτε αυτή λέγεται κλοπές ΙΧ, επιθέσεις σε διερχόμενους πεζούς, νεκροταφείο αυτοκινήτων, κάψιμο καλωδίων, αλλά κια εμπόριο ναρκωτικών.

Άραγε θα σκύψει κανείς το κεφάλι του σ’ αυτά τα δύο γκέτο ή περιμένουν το… μοιραίο να συμβεί;
acharnorama.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ