2013-10-10 12:01:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Μειώθηκε στο μισό η ποινή του 80χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα 20χρονο - Μπήκε να κλέψει ή... να πληρωθεί;
Μειωμένη στο μισό η ποινή που επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον 80χρονο Νικόλαο Μαστάθη, από το Αίγιο, που στις 24 Νοεμβρίου 2008 τραυμάτισε στο πόδι με μαχαίρι τον 20χρονο Ευθύμιο Λουκόπουλο, ο οποίος μετά από μια εβδομάδα πέθανε στο νοσοκομείο.

Το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 5 ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Το θύμα είχε μπει βραδινές ώρες στο σπίτι του δράστη, στον Ελαιώνα Αιγίου, και προσπάθησε να του πάρει το ποσό των 1.000 ευρώ που είχε στο κομοδίνο του, όπως επίσης και μικρή ποσότητα κάνναβης.

Ο δράστης άκουσε το θύμα να μπαίνει στο σπίτι του από ανασφάλιστη πόρτα της κουζίνας, σηκώθηκε. και με ένα μαχαίρι μήκους 16 εκατοστών τον τραυμάτισε στην άνω μηριαία χώρα.

Το τραύμα ήταν ιδιαίτερα βαθύ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Λουκόπουλος πέθανε κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά.


Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε το θύμα και βλέποντάς τον στο σκοτάδι, πάλεψε μαζί του και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι του για να αμυνθεί.

Ωστόσο, η εκδοχή της οικογένειας του θύματος είναι διαφορετική, καθώς υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που είχε στο κομοδίνο του ο δράστης ήταν η αμοιβή του 20χρονου για υπηρεσίες που είχε προσφέρει στον 80χρονο το προηγούμενο βράδυ του φόνου. Και ότι εκείνη τη βραδιά ο νεαρός πήγε να εισπράξει τα λεφτά.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος -κατά τους συγγενείς του θύματος- φαίνεται να είχε ζητήσει από τον νεαρό να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών από το Αίγιο στην Αιτωλοακαρνανία έναντι αμοιβής 1.500 ευρώ.

Το δικαστήριο, πάντως, δέχτηκε ότι ο 20χρονος είχε μπει στο σπίτι του 80χρονου για να κλέψει χρήματα και ναρκωτικά.

Ο κατηγορούμενος παραμένει έγκλειστος στη φυλακή από τον Απρίλιο του 2011, οπότε εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ