2013-10-15 18:15:08
Φωτογραφία για ΣΛΟΥΚΑΣ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Εκτελώντας για άλλη μια φορά πιο... γρήγορα από τη σκιά του, ο Κώστας Σλούκας υπήρξε πρωταγωνιστής στη νίκη ρου Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Ο γκαρντ του πρωταθλητή Ευρώπης μίλησε στο "Contra.gr" μετά το παιχνίδι της Δευτέρας για τη συνήθεια να σκοράρει στη λήξη του χρόνου, το ρόλο αντι-Σπανούλη που είχε απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο και φυσικά το άδειο ΣΕΦ.

Αναλυτικά:

Ανεξαρτήτως καλής ή κακής απόδοσης, μια νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει πάντα τη σημασία της "Ας αρχίσουμε να πούμε ότι οι ομάδες ήταν ανέτοιμες και νομίζω ότι φάνηκε στο γήπεδο αυτό. Ειδικά για εμάς που παίζαμε χωρίς τον κόσμο μας ήταν λίγο περίεργα. Το σημαντικό είναι ότι αρχίσαμε το πρωτάθλημα με μια νίκη απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο και έχουμε μείνει ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης".

Αλήθεια πόσο αυξήθηκαν οι ελπίδες να ανατρέψετε το -2 από τον Παναθηναϊκό;


"Το παιχνίδι του β' γύρου στο ΟΑΚΑ είναι πολύ μακριά ακόμη για να το σκεφτόμαστε. Το πρωτάθλημα έχει στο μεσοδιάστημα πάρα πολλά παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε εκεί, σ' ένα παιχνίδι που θα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι. Προς το παρόν αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η πρεμιέρα με τη Μάλαγα στην Ευρωλίγκα".

Νικήσατε γιατί δεχθήκατε μόνο 45 πόντους. Επίτευγμα όχι εύκολο, δεν συμφωνείς;

"Η άμυνά μας ήταν όντως καλή, αλλά δεν είναι κριτήριο αυτό το παιχνίδι, γιατί τόσο εμείς όσο και αυτοί δεν ήταν στην επιθυμητή κατάσταση. Βέβαια από μόνο του είναι σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να κρατήσουμε στους 45 πόντους μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός".

Υπάρχει και η άλλη του νομίσματος, αφού πετύχατε μόνο 55 πόντους. Πόσο επηρεάζει τους παίκτες η αποκρουστική εικόνα των άδειων κερκίδων;

"Παίζοντας σε άδειο γήπεδο είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει ρυθμό στο παιχνίδι τόσο ο αντίπαλος, ιδιαίτερα δε ο γηπεδούχος. Βάλαμε τουλάχιστον τα μεγάλα σουτ, ενώ είχαμε και την τύχη με το μέρος μας σε κάποια σημεία".

Λίγο πριν ο Γιώργος Πρίντεζης είπε ότι αν είναι να γίνονται τα περυσινά, καλύτερα να παίζουμε έτσι. Η άποψή του;

"Δεν μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με την άποψη του Γιώργου. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον κόσμο του και η εικόνα των περυσινών επεισοδίων με αποτέλεσμα το άδειο ΣΕΦ δεν βοηθάει καθόλου τον Ολυμπιακό".

Αποδεδειγμένα πλέον ο Κώστας Σλούκας είναι ο παίκτης του σουτ στη λήξη των επιθέσεων. Το μυστικό του;

"Τίποτα. Εγώ προσπαθώ απλώς να κάνω αυτό που ζητάει ο προπονητής μου και αυτό που χρειάζεται η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Έτυχε εγώ να βρεθώ μόνος σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιες φορές θα αστοχήσω, σε άλλες θα βάλω τα σουτ. Κι άλλοι παίκτες έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, όπως ο Λοτζέσκι, για να πάρουμε μια σημαντική νίκη".

Εσύ και ο Λοτζέσκι προσφέρατε τους πόντους που έλειψαν από τον Σπανούλη, ο οποίος μάλιστα έμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο. Φαίνεται ότι μπορείτε να λειτουργήσετε και χωρίς αυτόν στο παρκέ.

"Σίγουρα υπάρχει πλουραλισμός στην ομάδα. Ο Βασίλης όμως είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και παραμένει ο ηγέτης. Προφανώς η αντίπαλη άμυνα θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτόν. Αυτό φάνηκε, καθώς όλος ο Παναθηναϊκός ήταν προσαρμοσμένος πάνω στον Βασίλη".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ