2013-10-16 12:48:04
Φωτογραφία για «Καμία μέριμνα για τα Α.Μ.Ε.Α. στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης»
Με την από 01/10/2013 ερώτηση του, έφερε στη Βουλή το θέμα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ο... Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στο Κέντρο Υγείας, εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό τώρα έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη μηχανισμού ανέλκυσης ή ράμπας για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τους ηλικιωμένους. Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους χωρίς καμία διάκριση ή δυσκολία.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Καμία μέριμνα για τα Α.Μ.Ε.Α. στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης»

Όπως έχω αναφέρει και σε προγενέστερες ερωτήσεις μου, το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα βιώσιμης λειτουργίας, εβρισκόμενο σε αδυναμία να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων του ακριτικού νησιού.


Δίπλα στις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, καθώς και ιατρικού εξοπλισμού, έρχεται να προστεθεί η έλλειψη μηχανισμού ανέλκυσης ή «ράμπας» για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθώς και των ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσουν και να ανεβούν τα σκαλοπάτια που οδηγούν στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας. Τα παράπονα εκφράζονται έντονα σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιώ στο ακριτικό αυτό νησί και επιτάσσουν άμεση λύση.

Οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και η Κυβέρνηση θα ήταν συνετό να λάβει μέτρα, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες χωρίς καμία διάκριση και δυσκολία.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

· Σκοπεύει να μεριμνήσει το Υπουργείο Υγείας για την εγκατάσταση ανυψωτικού μηχανισμού ή ράμπας πρόσβασης για τα Α.Μ.Ε.Α. στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας;

· Επιπλέον, σκοπεύει το Υπουργείο Υγείας να εκκινήσει ένα project εξοπλισμού όλων των κέντρων υγείας της Ελλάδος με αντίστοιχους μηχανισμούς, έτσι ώστε να προσφέρουμε στα Α.Μ.Ε.Α την ίδια ποιότητα και τις ίδιες ευκαιρίες στη πρόσβαση των υπηρεσιών Υγείας με τους «καθημερινούς ανθρώπους»;

Αθήνα , 01/10/2013

Ο ερωτών Βουλευτής

Μαρίνος ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ