2013-10-16 14:36:03
Φωτογραφία για Η λιτότητα αυξάνει τη φτώχεια στην Ισπανία
Περίπου 1,5 εκατ. Ισπανοί ζούνε από τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού. Ταυτόχρονα, η φτώχεια διογκώνεται συνεχώς και πλήττει κυρίως τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των παιδιών και των ΑΜεΑ, σύμφωνα με... έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Συμβουλίου, Νιλς Μούιζνιεκς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, αφού το 2011 η φτώχεια έπληττε το 30,6% των παιδιών.

Ως βασικές αιτίες, το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί τις περικοπές στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση αλλά και τις γενικότερες δραστικές μειώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όλα αυτά συντελούν στο να υπάρχουν ακόμα και φαινόμενα υποσιτισμού.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος καλεί τις ισπανικές αρχές να αναπτύξουν δράσεις και προγράμματα που να εστιάζονται στην παιδική φτώχεια, ενώ παράλληλα εξέφρασε επίσης την ανησυχία του και για τις συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ, η κοινωνική ενσωμάτωση των οποίων δεν επετεύχθη πάντως στην Ισπανία ούτε τις εποχές προ της κρίσης.


Την ίδια ανησυχία εκφράζει και ο Ερυθρός Σταυρός ο οποίος το 2012 έδωσε οικονομική στήριξη σε 1,4 εκατ. Ισπανούς μέσα από ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν να διαρκέσει μέχρι το 2013. Τελικά, είναι το πιο πιθανό να παραταθεί λόγω των ολοένα και περισσότερων αιτημάτων που λαμβάνει για βοήθεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού, περισσότεροι από 1εκατ. Ισπανοί έλαβαν το 2012 βοήθεια σε τρόφιμα, 352.000 σε είδη προσωπικής υγιεινής (αλλά και βοήθεια ακόμα και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους), ενώ 55.600 έλαβαν βοήθεια για αγορά αναλώσιμων υλικών για το σχολείο (βιβλία, τετράδια...).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ