2013-10-17 07:27:04
Φωτογραφία για Το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής των σολομών στην Μεγάλη Βρετανία
Το ετήσιο ταξίδι επιστροφής των σολομών στα νερά όπου γεννήθηκαν καταγράφεται στις εντυπωσιακές φωτογραφίες στον ποταμό Tyne της Μεγάλης Βρετανίας.

Κάθε χρόνο κατά χιλιάδες μάχονται με τα ορμητικά νερά των ποταμών, για να γεννήσουν στο ακριβές σημείο όπου γεννήθηκαν και οι ίδιοι, κάτι που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο ποταμό, λόγω της μόλυνσης των νερών.

Τα ψάρια επέστρεψαν με τις πρώτες βροχές που θα φουσκώσουν τα ποτάμια επιτρέποντάς τους να τα διασχίσουν, πραγματοποιώντας ένα επικίνδυνο ταξίδι από όλα τα μήκη και πλάτη των θαλασσών.

Οι ψαράδες της περιοχής περιμένουν 30.000 σολομούς να εισέλθουν στο ποτάμι αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος τους αφού τα ψάρια, φτάνοντας στον τόπο που θα γεννήσουν τα αυγά τους και θα πεθάνουν αμέσως μετά, ελαττώνουν την διατροφή τους στο ελάχιστο.

Παρόλα αυτά δεν το βάζουν κάτω και συρρέουν με τα καλάμια τους ελπίζοντας σε μια καλή ψαριά, αφού όπως υποστηρίζουν είναι η πρώτη φορά από το 1950 που τόσο μεγάλη ποσότητα ψαριών κατακλύζουν τον Tyne. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ