2013-10-17 12:55:08
Φωτογραφία για Κυβερνητικοί βουλευτές μόνοι (και κατά ομάδες) ψάχνουν
Κάποιοι βλέπουν εκλογές, άλλοι πιστεύουν ότι βοηθούν την κυβέρνηση στο μπρα ντε φερ με την τρόικα και όλοι μαζί δίνουν διαπιστευτήρια σε ψηφοφόρους ή υποστηρικτές. Ο λόγος για τους κυβερνητικούς βουλευτές που βομβαρδίζουν καθημερινά, πλέον, τη Βουλή με ερωτήσεις και τροπολογίες... για θέματα οικονομικό-κοινωνικού χαρακτήρα.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκονται οι βουλευτές της ΝΔ καθώς φοβούνται ότι θα έχουν ...την «τύχη» των 130 πρώην συναδέλφων τους του ΠΑΣΟΚ που έχασαν τις έδρες τους στις περσινές εκλογές. Οι περισσότερες ερωτήσεις κατατίθενται ομαδικά παρότι έχουν ήδη κατατεθεί... ξεχωριστά, γεγονός που παραπέμπει στην ανάγκη εντυπωσιακών κινήσεων που θα τύχουν της ανάλογης προβολής.

Κατά τις πληροφορίες ετοιμάζουν κίνηση για τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, λόγω οφειλών στο Δημόσιο, που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας – κατά τις αποκαλύψεις μάλιστα οι κατασχέσεις επεκτείνονται ακόμη και στα επιδόματα ανεργίας. (σ.σ. Μόλις πριν από ενάμισι μήνα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είχε προειδοποιήσει ότι οι πληγέντες από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας θα βγουν...με καραμπίνες στους δρόμους και θα έχουμε εμφύλιο).


Τα τελευταία «χτυπήματα» είναι ενδεικτικά:

--- 60 βουλευτές της ΝΔ, υπό τον Δάνη Τζιαντζή, κατέθεσαν χθες ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα. Πλην της Ντόρας Μπακογιάννη και του Βύρωνα Πολύδωρα, οι υπόλοιποι 58 εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές, οπότε το κίνητρο είναι προφανές.

Το αδύνατο σημείο της κίνησής τους είναι πως εάν μειωθούν οι εν λόγω συντελεστές, το κόστος θα το φορτωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι το ΥΠΟΙΚ προβάλλει ως επιχείρημα τα έσοδα που έχουν προϋπολογισθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

--- 55 βουλευτές της ΝΔ, υπό τον Γιώργο Βλάχο, ζητούν με ερώτησή τους στον Γιάννη Στουρνάρα να καταβληθεί προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης με βάση εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια. Ο κ. Βλάχος μάλιστα συνόδευσε την ερώτηση με κριτική στο οικονομικό επιτελείο για την αργοπορία που επέδειξε στο θέμα.

--- 32 βουλευτές της ΝΔ, υπό τον Ηλία Βλαχογιάννη, κατέθεσαν ερώτηση στον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή. Τι ζητούν; Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής το οποίο τελεί υπό κατάληψη από εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό», τονίζουν χαρακτηριστικά.

--- 34 βουλευτές και από ΝΔ και από ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθες τροπολογία για την καταβολή επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς υπαλλήλους.

Το αίτημα αυτό έχει “έλθει” στη Βουλή από βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης – το τελευταίο διάστημα και από βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν ομαδικά με την τροπολογία.

Τις…καλοβλέπει το Μαξίμου

Πώς αντιμετωπίζει το Μαξίμου αυτές τις ενέργειες; Όχι εχθρικά, καθώς, όπως σημειώνει παράγοντάς του, “σε αυτή τη φάση λειτουργούν ενισχυτικά στην διαπραγμάτευση με την τρόικα”.

Κατά το ίδιον, δηλαδή, το … “ελεγχόμενο αντάρτικο” των κυβερνητικών βουλευτών ενισχύει το επιχείρημα του κυβερνητικού επιτελείου ότι εάν δεν βρεθούν ήπιες λύσεις που να τις αντέξει η κοινωνία, η πολιτική σταθερότητα θα γίνει παρελθόν και οι πρόωρες κάλπες θα είναι μονόδρομος. Την εκλογική απειλή μάλιστα ανέλαβε να την προβάλλει ευθέως και δημοσίως ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης χθες, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ και σπέρνοντας πανικό στους διαδρόμους της Βουλής capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ