2013-10-17 13:10:04
Φωτογραφία για Ολοκληρώνεται η συμφωνία Καναδά-Ε.Ε. για απελευθέρωση του εμπορίου
Η μακράς διάρκειας διαπραγμάτευση που είδε πολλές υπαναχωρήσεις και υπέστη πολλές δοκιμασίες από διάφορα συμφέροντα φαίνεται να οδεύει στην ολοκλήρωσή της... μετά τέσσερα χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων και από τις δύο πλευρές.

Η συμφωνία επί της αρχής αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή μεταξύ του καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο.

Πηγές αναφέρουν ότι τα σημεία-κλειδιά της συμφωνίας, που αφορούν τα κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, πρέπει να εγκριθούν από τις επαρχίες του Καναδά και από τις χώρες της ΕΕ για να προχωρήσει η υπογραφή της. Ο Χάρπερ και ο Μπαρόζο έγραψαν νωρίτερα στον λογαριασμό τους στο twitter ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Το τελευταίο σημείο διαφωνίας μεταξύ Καναδά -ΕΕ ήταν η αυξηση του ποσοστού εισαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον Καναδά από 4% στο 8% .

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων του Κεμπέκ διαμαρτύρονται έντονα, καθώς το τελευταίο προσχέδιο της συμφωνίας προβλέπει την άνευ ορίων εξαγωγή κρέατος από τον Καναδά στην ΕΕ με αντάλλαγμα τον διπλασιασμό του ποσοστού εισαγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από την ΕΕ στον Καναδά.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ